Ga naar boven

8- of 10-daagse excursiereis Toscane

Toscane is misschien wel de mooiste regio van Italië. Een glooiend landschap met charmante dorpjes en prachtige middeleeuwse steden zoals Florence, Lucca, Pisa en Siena; u komt ogen tekort! Met de aangename temperaturen in het najaar, het ideale moment om hier rond te reizen en te genieten van de Italiaanse keuken. Tijdens deze volledig verzorgde reis leert u Toscane goed kennen!

8- of 10-daagse excursiereis Toscane

Een 8-daagse vliegvakantie of 10-daagse busreis

Deze excursiereis reis kunt u per bus maken in 10 dagen. Wilt u liever naar Toscane vliegen? Dan is de reis 8 dagen en sluit u op dag 2 aan aan bij het reisgezelschap.

Uw uitvalsbasis daarvoor is het **** Hotel Puccina in de kuurplaats Montecatini in de heuvels van Toscane.  Alle kamers beschikken over  airconditioning en minibar en zijn per lift bereikbaar.  Er is een  restaurant, lounge, bar en terras. Het hotel ligt vlakbij het Thermal Park en in het centrum van de stad waar vele winkels te vinden zijn.

 

Vertrekdata:

10-daagse busreis:
maandag 26 september 2022

8-daagse vliegreis:
dinsdag 27 september 2022

 

Prijs:

Lezersprijs:

10-daagse busreis: maandag 26 september 2022 € 1095,- p.p.

8-daagse vliegreis: dinsdag 27 september 2022: € 1050,- p.p.

De reissom van de vliegreis is gebaseerd o.b.v. het prijspeil november 2021. Veel luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen en dit prijspeil kan wijzigen. Indien dit het geval is zal dit bij boeking gemeld worden en evt. als toeslag doorberekend.

Toeslagen en kortingen: toeslag 1 pers. kamer € 215,- p.p. 
Indien klanten gebruik willen maken van alleen de heen- of terugvlucht geldt er een toeslag van € 50,- p.p. Indien klanten gebruik willen maken van zowel de mogelijkheid als heen- en terug te vliegen geldt er een toeslag van € 100,- p.p.

Indien de excursie Elba komt te vervallen geldt een korting van € 35,- p.p.

Exclusief: Reserveringskosten € 25,-,  calamiteitenfonds € 2,50,- ,  Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. Toeslag vervoer vanuit Leeuwarden/Drachten/Groningen/Assen naar Schiphol € 100,- p.p. retour bij min. 4 -10 personen / € 50 p.p. retour 20- 30 personen.

Entreegelden, excursies, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d. zijn niet inbegrepen.

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen/tijden: v.v. : Leeuwarden – Drachten – Groningen – Assen. De definitieve opstaptijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist.
Ga voor meer informatie of het reserveren naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 200 5657.

10-daagse busreis

 • vervoer per comfort class touringcar en deskundige chauffeur reisleider
 • overnachting tijdens de heen- en terugreis in Zuid-Duitsland
 • 2 pers. kamer met douche/bad en toilet
 • halfpension (ontbijtbuffet en 3 gangendiner)
 • gebruik audiosysteem tijdens rondleidingen met gids
 • gidsservice Florence, Pisa, Lucca, Siena
 • olijfolie proeverij in olijfoliemolen
 • kookworkshop met lunch en wijn
 • rondleiding Siena met gids
 • ticket kabelbaan Montecatini
 • overtocht Elba
 • excursieprogramma zoals omschreven

8-daagse vliegreis

 • Retourvlucht Nederland Pisa *
 • ter plaatse vervoer per comfort class touringcar en deskundige chauffeur reisleider
 • 2 pers. kamer met douche/bad en toilet
 • halfpension (uitgebreid ontbijt en 3 gangendiner)
 • gebruik audiosysteem tijdens rondleidingen met gids
 • gidsservice Florence, Pisa, Lucca, Siena
 • olijfolie proeverij in olijfoliemolen
 • kookworkshop met lunch en wijn
 • rondleiding Siena met gids
 • ticket kabelbaan Montecatini Alto
 • overtocht Elba
 • excursieprogramma zoals omschreven

*De prijzen voor de 8 daagse vliegreis zoals in tabel aangegeven zijn op basis een lokale bus en Ned. sprekende reisleiding.

1e vakantiedag  maandag: heenreis bus

Vanaf de opstapplaatsen rijden we via de Duitse Autobahnen naar het overnachtingshotel in de Vogezen, vlakbij de Zwitserse grens.

2e vakantiedag dinsdag: busreis door Zwitserland en Italië

Via een prachtige route door Zwitserland en de Gotthardtunnel komen we in Italië, vervolgens langs Milaan en Bologna naar Florence waar we voor het diner aankomen.

Variant Vliegbusgasten: heenreis vlucht

’s Middags heenvlucht naar Pisa. U wordt bij het vliegveld opgehaald door onze eigen touringcar en chauffeur en reizen verder naar ons hotel in Montecatini Terme waar we voor het diner aankomen.

3e vakantiedag woensdag : bezoek Florence

Een bezoek aan de meest uitgesproken renaissance stad mag natuurlijk niet ontbreken. Een gids begeleidt ons over de Ponte Vecchio en langs de Palazzo’s. Vergeet ook zeker de Santa Croce niet te bezichtigen, een prachtige kerk die wordt beschouwd als één van de mooiste en belangrijkste gotische basilieken van Italië.

 4e vakantiedag donderdag : Pisa & Lucca

Vandaag eerst een bezoek aan de middeleeuwse plaats Lucca. In deze bakstenen stad is het niet alleen heerlijk wandelen in de wirwar van kleine straatjes maar u kunt er ook een fiets huren en leuk door- en omheen fietsen. Aansluitend naar Pisa, waar u met eigen ogen gezien moet hebben hoe scheef de toren eigenlijk staat.

5e vakantiedag vrijdag: bezoek Siena

Onder leiding van een gids bezoeken we Siena. Deze stad bezit het mooiste stadsplein “Il Campo” van Toscane en het centrum ziet er nog vrijwel net zo uit als 600 jaar geleden. Een bezoek aan de Dom is zeker een aanrader evenals de 102 meter hoge klokkentoren.
De terugweg voert door het prachtige Toscaanse landschap met bekende plaatsen als San Gimignano en Volterra.

6e vakantiedag zaterdag: excursie olijfboomgaard en kabelbaan
Vanmiddag staat er een bijzondere excursie op het programma. Vanaf het hotel een korte rit naar Pieve a Nievole. Hier wordt u met een speciaal voertuig naar de hoger gelegen olijfboomgaard vervoerd waar u een molen bezoekt waar op traditionele wijze olijfolie gemaakt wordt. Er worden verschillende olijfolies aangeboden om te proeven, een stukje Bruschetta mag daarbij zeker niet ontbreken.
Aansluitend naar Ponte Buggianes waar u  in een traditioneel Italiaanse restaurant kunt deelnemen aan een workshop Italiaanse koken. U bereid o.l.v. een kok een heerlijke lunch met pasta en peposo all’impruneta die geserveerd wordt met een heerlijk glas wijn en natuurlijk een echte tiramisu als dessert.
Daarna met de kabelbaan naar het hoger gelegen Montecatini Alte waar we o.l.v. onze gids de calorieën er weer aflopen en genieten van fraaie uitzichten.

7e vakantiedag zondag: relax dag
Een dag om heerlijk te relaxen bij het zwembad of er zelf op uit te trekken. Misschien een extra dagje naar Florence met de trein???

8e vakantiedag maandag: Elba
Na het ontbijt vertrekken we uit Montecatini  voor een prachtige rit door het Toscaanse landschap naar Piombino voor de oversteek met de ferry naar Elba. O.l.v. een gids bezoeken we de mooiste plekjes van het eiland zoals de hoofdstad Portoferraio met het huis van Napoleon waar hij woonde tijdens zijn ballingschap. Verder het Nationaal Park en zien we de mooie stranden en rotsen. In de loop van de middag vertrekken we weer met de ferry terug naar het vasteland.

9e vakantie dag dinsdag: aanvang terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit Montecatini en rijden via de Autostrada langs Milaan en via de San Bernardinopas terug naar het Zwarte Woud voor diner en overnachting.

Variant vliegvakantie: Deelnemers die liever per vliegtuig terugreizen worden in Pisa bij het vliegveld afgezet voor de terugvlucht ’s middags naar Nederland.

10e vakantiedag woensdag: aankomst bus in  Nederland
Met de neus van de bus richting huis via de autoroute in snel tempo terug naar Nederland waar u in de vroege avond op uw uitstapplaats terugkeert.

 

vanaf € 1.095,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: