Ga naar boven

9-daagse fietsreis Werra Weser

Tijdens deze 9-daagse fietsreis volgt u de route van de rivieren Werra en Weser. In Duitsland slingert de rivier de Werra door het landschap langs mooie steden en dorpen. Waar de rivieren de Werra en de Fulda samenkomen, stromen zij verder als de Weser. Het grootste deel daarvan ligt in Nedersaksen, een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. De Weser neemt u mee door een land van de sprookjes van Grimm, de verhalen van de Baron von Münchhausen en de rattenvanger van Hameln. U fietst door ongerepte natuur en langs schilderachtige dorpen. Het zijn voornamelijk vlakke routes en u heeft alle tijd om van hotel naar hotel te fietsen in uw eigen tempo.

 

9-daagse fietsreis Werra Weser

Vertrek: 22 juni en 17 augustus 2023

 

Lezersprijs:

22 juni 2023: € 975,- p.p.
17 augustus 2023: € 995,- p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 125,- p.p. 

Niet inbegrepen: Reserveringskosten € 25,-, calamiteitenfonds € 2,50.-, entreegelden en kosten van een overtocht met een pont, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk.

Fietshuur
Kiest u voor het gemak van een huurfiets? De tarieven van een E-bike zijn vanaf € 25,- per vakantiedag. Voor deze reis berekend Fitál vakantie specialist 9 vakantiedagen.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Assen – Groningen.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 692 0115.

Dag 1: Heenreis 
We rijden in de fietsbus naar ons hotel in de gezellige plaats Bad Sooden.
Dag 2: Eisenach  – Treffurt (47 km)
U kunt kunt, vóór uw fietstocht begint, in Eisenach het Bachmuseum bezoeken. Bij de Wartburg, een kasteel op een 441 m hoge heuvel boven de stad, begint de eerste etappe van uw fietsreis. De rivier de Werra is uw gids door het landschap. U fietst door ongerepte natuur en langs fraaie dorpen.
Dag 3: Treffurt – Bad Sooden (45 km)
De fietspaden met goede bewegwijzering brengen u van dorp naar dorp. U heeft voldoende tijd rond te kijken in deze dorpen, want u fietst in eigen tempo naar het volgende hotel.
Dag 4: Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag om te genieten van het zwembad in het kuuroord in Bad Sooden. U kunt op eigen gelegenheid een stadswandeling maken onder begeleiding van een gids, die u alles vertelt over o.a. het beroemde Gradierwerk: een zeer lange en dikke, huizenhoge “muur” van stro of sleedoorn. Het grensmuseum is ook een aanrader.
Dag 5: Bad Sooden – Reinhardshagen (50 km)
Vandaag verlaten we Bad Sooden en fietsen we naar het prachtige Hannoversch Münden, wat net buiten het centrum bij de bekende Weserstein ligt. Hier kruisen de Werra en de Weser elkaar. Met de fietsbus rijden we naar het volgende hotel.
Dag 6: Reinhardshagen – Beverungen (47 km)
Vandaag fietst u langs het oude kloostercomplex in het kleine dorp Bursfelde en over het Weserfietspad naar het kuuroord Bad Karlshafen. Het hotel voor uw volgende overnachting is in Beverungen. Beverungen heeft een gezellig marktplein en verschillende historische panden die in typische Duitse vakwerkstijl gebouwd zijn.
Dag 7: Beverungen – Bodenwerder (57 km)
Vanuit het hotel fietst u naar Höxter, wat bekend staat om een mooi historisch centrum. Een bezoek aan het fraaie slot Corvey is de moeite waard. Via Holzminden fietst u verder naar Bodenwerder, de stad van de Baron van Münchhausen. Het museum in de stad vertelt u alles over zijn leven en avonturen.
Dag 8: Bodenwerder – Rinteln (52 km)
Vandaag fietsen we naar Hameln. Hier loopt de rattenvanger met zijn fluit in kleurige kledij door de prachtige Altstadt. Langs de Weser fietst u naar uw hotel in Rinteln. Rinteln heeft een mooi gemeentehuis, het Rathauskeller, de Sint Nicolaikirche en er zijn veel vakwerkhuizen.
Dag 9: Rinteln – Minden (45 km)
Vanuit het hotel fietsen we naar Porta Westfalica. De stad staat vooral bekend om de Wittekindsberg, waarop een monument ter ere van de Duitse keizer Wilhelm I staat. In de plaats Minden kunt u doorfietsen naar de ongelijke kruising van het Mittellandkanaal, met beroemde sluizen en een scheepslift. Een andere mogelijkheid in Minden is het bezoeken van de fraai gerestaureerde binnenstad met de Dom. In de loop van de middag reizen we met de fietsbus weer terug naar Nederland.

 

  • Vervoer per TopClass fietsbus vanaf een opstapplaats in uw regio
  • 8x overnachting in een 2 persoonskamer
  • 8x ontbijtbuffet
  • 8x diner 3 gangen keuzediner of buffet
  • Fietsroutes
  • Fietsbegeleiding
  • Uw eigen fiets gratis mee
  • Reisbescheiden per e-mail
vanaf € 975,00 Boeken ›

Reislabels: