Ga naar boven

9-daagse fietsreis Werra Weser

Waar de rivieren de Werra en de Fulda samen komen, strmen zij verder als ‘de Weser’. De Werra, voormalig grensrivier, slingert door  het landschap in harmonie met mooie steden en dorpen. De Weser neemt u mee door een land van de sprookjes van Grimm, de verhalen van de Baron von Münchhausen en de rattenvanger van Hameln.

9-daagse fietsreis Werra Weser

Van dorp naar dorp

Aan het begin van de fietsreis kunt u het Bachmuseum bezoeken. Of stap direct op de fiets door de ongerepte natuur en fraaie dorpen die rust en harmonie uitademen. Langs de fietsroutes liggen veel terrassen waar u tijdens het fietsen kunt stoppen voor een pauze.  U heeft alle tijd om naar het hotel te fietsen, u bepaalt uw eigen tempo. Verder kruizen we de Werra en de Weser, passeren we een kloostercomplex en slot Corvey.

Fietsen over voornamelijk vlakke routes.
Fietsbus ►Duitsland ► Werra en Weser ► 343 fietskms

De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).

 

Vertrekdata:

donderdag 1 september 2022

 

Prijs:

Lezersprijs: € 859,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer € 95,- p.p. 

Niet inbegrepen: Reserveringskosten € 25,-, calamiteitenfonds € 2,50.-, entreegelden (kosten van overtocht met pontje), Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk.

 

Fietshuur
Kiest u voor het gemak van een huurfiets? De tarieven van de huurfietsen zijn voor een recreatieve fiets vanaf € 12,50 per vakantiedag en een E-bike vanaf € 22,50 per vakantiedag. Berekening huurfiets : voor deze reis berekenen wij 9 vakantiedagen.

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Assen – Groningen. De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 692 0115.

  • Vervoer per TopClass fietsbus vanaf een opstapplaats in uw regio
  • 8x overnachting in een 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
  • 8x ontbijt
  • 8x diner 3 gangen keuzediner/buffet
  • Regelmatig saladebuffet
  • Fietsroutes
  • Fietsbegeleiding
  • Uw eigen fiets gratis mee
  • Reisbescheiden per e-mail

Dag 1: donderdag heenreis 
In een vlot tempo rijdt de fietsbus naar het hotel in het gezellige Bad Sooden. Voor u het weet zit u op het sfeervolle dorpsplein te genieten van een versnapering.

Dag 2: vrijdag Eisenach  – Treffurt (47 km)
In de schaduw van de Wartburg begint de eerste etappe van uw fietsreis. Of bezoekt u eerst het Bachmuseum in Eisenach? De kabbelende Werra is uw gids door het lieflijke landschap. De ongerepte natuur en de fraaie dorpjes ademen pure rust en harmonie uit.

Dag 3: zaterdag Treffurt – Bad Sooden (45 km)
De uitstekend bewegwijzerde fietspaden rijgen de mooie dorpen zich aaneen die u steeds weer uitnodigen voor een gezellig terrasje. Gelukkig hebt u tijd genoeg want u fietst ontspannen naar uw hotel.

Dag 4: zondag vrije dag
De hele dag vrij om te genieten van het kuuroord Bad Sooden. Maakt u bijvoorbeeld een stadswandeling onder begeleiding van een gids, die u alles vertelt over o.a. het beroemde Gradierwerk. Het is ook heerlijk vertoeven in het thermen zwembad. Het grensmuseum is ook een aanrader.

Dag 5: maandag Bad Sooden – Reinhardshagen (50 km)
Met weemoed verlaat u Bad Sooden. Een oase van groen begeleidt u op weg naar het prachtige Hannoversch Münden, net buiten het centrum bij de Weserstein “kussen” Werra en de Weser elkaar. Met de fietsbus naar het volgende hotel.

Dag 6: dinsdag Reinhardshagen – Beverungen (47 km)
Al snel na uw vertrek passeert u het oude kloostercomplex in Bursfelde. Heerlijk rustig fietst u over het Weserfietspad naar het kuuroord Bad Karlshafen. Al snel ziet u het karakteristieke uithang bord van uw hotel in Beverungen.

Dag 7: woensdag Beverungen – Bodenwerder (57 km)
Vanuit het hotel op de fiets naar het historische Höxter waar op woensdag markt is. Een bezoek aan het fraaie slot Corvey is de moeite waard. Via Holzminden verder naar Bodenwerder, de stad van de Baron van Münchhausen. Het museum vertelt u alles over zijn leven en spannende avonturen.

Dag 8: donderdag Bodenwerder – Rinteln (52 km)
In Hameln loopt de rattenvanger in zijn kleurige kledij met zijn fluit nog regelmatig door de prachtige Altstadt, maar nu met de toeristen achter hem aan. Langs de gemoedelijke Weser fietst u naar uw hotel in Rinteln.

Dag 9: vrijdag Rinteln – Minden (45 km)
Vanuit het hotel op de fiets naar de imposante Porta Westfalica waar de Weser zich een weg geslepen heeft door het gebergte. In Minden heeft u de keus: doorfietsen naar de ongelijke kruising van het Mittellandkanaal met de Weser met zijn beroemde sluizen en scheepslift, een technisch hoogstandje. of u bezoekt de fraai gerestaureerde binnenstad met zijn Dom. In de loop van de middag met de fietsbus naar Nederland, nagenietend van uw ontdekkingstocht door sprookjesland.
vanaf € 859,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: