Ga naar boven

9-daagse fietsvakantie: nazomeren in Italië

De vele aantrekkelijke kanten van Italië zijn in deze fietsreis gecombineerd: prachtige natuur, idyllische dorpjes, cultuur, architectuur en historische steden. De fietsroute begint in Südtirol, waar u van hotel naar hotel fietst. U fietst langs de Eisack en vervolgens door Valsugana naar Venetië. Aan het einde van de reis maakt u nog een fietstocht langs het prachtige Gardameer.

Wanneer u liever niet fietst, kunt u meereizen in de fietsbus.

9-daagse fietsvakantie: nazomeren in Italië

Van de Italiaanse Alpen naar de Adriatische Zee

Via een mooie rit door Oostenrijk en de Brenner komen we begin van de middag in Südtirol aan waar in Vipiteno, uw eerste fietsetappe begint. De route is c.a. 30 km ( vlak afdalend) U fietst langs de historische vesting Franzenfeste en langs het Vahrner meer voordat u in de bisschopsstad Bressanone/Brixen aankomt. U overnacht Hotel Goldenes Keuz***.

Met uw blik op de toppen van de Dolomieten fietst u de volgende dag naar de provinciehoofdstad Bolzano. De route is 50 km ( vlak afdalend) en u overnacht in het ***Hotel Chrys.
De volgende dag krijgt u eerst een transfer met de fietsbus naar het startpunt van het Valsugana fietspad bij het prachtige Caldonazzomeer, Hier fietst u óf 50, óf 70 km langs de rivier de Brenta naar Bassano del Grappa, met de bekende overdekt houten brug van architect Palladio.
Overnachting in ****Hotel Sweet in Longa.

Via de enige klim in de route bereikt u een punt een fenomenaal uitzicht over de Po vlakte en de Alpen en kan u vervolgens kiezen of u doorfietst of met de fietsbus naar Venetië gaat. Route 50 of 70 km naar  ****Smart Hotel Holiday in Venetië.
In Venetië heeft u een dag vrije tijd voor een uitgebreid bezoek.

Na uw vrije dag gaat de fietsbus naar Verona, voor een bezoek aan deze oude stad met de bekende Opera. We logeren in de gezellige badplaats Peschiera, direct aan het Gardameer. Het ligt in een prachtig landschap met bergen en door het diepblauwe water, de stranden, mooie stadjes en tal van bezienswaardigheden heeft het een schilderachtig karakter .
U overnacht in ***Hotel Dolci Colli. Indien u voor uw vertrek nog wenst te fietsen, dan fietst u nog door langs de rivier de Mincio naar Mantova. Een route van ongeveer 25 km.

Fietst u liever niet? Dan kunt u meereizen in de fietsbus. Deze begeleid ons gedurende de gehele reis.

 

Vertrekdatum:

vrijdag 14 oktober 2022

Lezersprijs: € 899,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 150,- p.p. 

Niet inbegrepen: Reserveringskosten € 25,-, calamiteitenfonds € 2,50.-, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.  en verzekeringen, entreegelden, lunches en kosten van de veerpont naar Venetië.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Groningen – Assen. De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 69 20 115.

  • Vervoer per TopClass fietsbus
  • 8 x een overnachting met ontbijt in goede middenklasse hotels
  • 7 x diner (geen diner in Venetië, hier heeft u vrije dag om zelf een leuk restaurant te zoeken)
  • fietsroutes met GPS tracks
  • fietsbegeleiding
  • eigen fiets gratis mee

Dag 1: vrijdag
Comfortabel met de fietsbus via de opstapplaatsen naar het overnachtingshotel in Zuid Duitsland

Dag 2: zaterdag Vipiteno- Brixen 30 km ( vlak afdalend)
Via een mooie rit door Oostenrijk en de Brenner komen we begin van de middag in Südtirol aan waar in Vipiteno, het middeleeuwse stadje uw eerste fietsetappe begint. Welkom in de indrukwekkende bergwereld van Südtirol. U fietst langs de historische vesting Franzenfeste en langs het Vahrner meer voordat u in de bisschopsstad Bressanone/Brixen aankomt. Overnachting in Brixen.

Dag 3: zondag: Brixen – Bolzano 50 km ( vlak afdalend)
Door het mooie Eisack/Isarco dal met uw blik op de toppen van de Dolomieten fietst u naar de provinciehoofdstad Bolzano. Ongetwijfeld maakt u een tussenstop in het kunstenaarsstadje Klausen/Chiusa. In Bolzano aangekomen fietst u zeker even naar het centrale plein, wat de huiskamer wordt genoemd. Overnachting in Bolzano of Leifers.

Dag 4: maandag: Pergine – Valsugana ( 50 / 70 km)
Vanmorgen eerst een transfer met de fietsbus naar het startpunt van het Valsugana fietspad. Een waar paradijs voor fietsliefhebbers. U fietst over een prachtig fietspad langs de rivier de Brenta naar Bassano del Grappa, met de bekende overdekt houten brug van architect Palladio. Wellicht eindigt uw fietsdag met een glaasje Grappa. Indien u de route te lang vindt, dan kiest u ervoor om het laatste gedeelte vanaf Cismon naar Bassano per fietsbus af te leggen. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 5: dinsdag : Bassano – Treviso / Venetië ( 60 / 80 km)
Vandaag fietst u via de enige klim van vandaag naar Asolo waar u wordt beloond met een fenomenaal uitzicht over de Po vlakte en de Alpen, maar eenmaal in de afdaling ziet u de wijngaarden van de Prosecco.Via Maser komt u in het aan 2 rivieren gelegen Treviso met zijn gezellige binnenstad. Indien u nog goede benen heeft kunt langs het riviertje de Sile zelfs doorfietsen naar ons hotel in Mestre bij Venetie

Dag 6: woensdag: vrije dag in Venetië
Vandaag een hele dag naar het wereldberoemde Venetië. Hier kunt u genieten van een wandeling over het San Marcoplein, door de nauwe straatjes of een gondelvaart maken.
Vandaag is het diner niet inbegrepen om u zoveel mogelijk vrije tijd te geven in Venetië.

Dag 7: donderdag: ( Peschiera / Mantova 25/45 km)
Vanmorgen met de fietsbus naar Verona voor een bezoek aan deze oude stad met de bekende Opera. U heeft hier alle tijd en kunt daarna op de fiets richting het Gardameer waar we logeren in de gezellige badplaats Peschiera direct aan het Gardameer. Wilt u nog meer fietsen dan fietst u nog door langs de rivier de MIncio naar Mantova , ook wel de paleizenstad genoemd. Met de fietsbus terug naar Peschiera

Dag 8: vrijdag: Peschiera – Garda 25 km
Afwisselend over een fietspad en rustige landweggetjes fietst u met uitzicht op hete mooie Gardameer naar het gezellige stadje Garda. Na een laatste cappuccino of een vino op het terras gaan we met de fietsbus naar het overnachtingshotel in Oostenrijk.

Dag 9: zaterdag:
Met enkele pauzes onderweg terug naar Nederland waar u tegen de avond aankomt.

vanaf € 899,00 Boeken ›

Reislabels: