Ga naar boven

8-daagse wandelvakantie Wales

Ontdek het prachtige Wales. Met 870 mijl aan ononderbroken kustpaden, prachtige nationale parken en historische dorpen is Wales een paradijs voor wandelaars. Tijdens deze reis wandelen we o.a. over het historische schiereiland Anglesey en langs de ruige kust van het Pembrokeshire Coast National Park. Met de Snowdon Mointain Railway reizen we door de adembenemende bergen van Snowdonia National Park, waarna we met een gids naar de top van de Snowdon wandelen, de hoogste berg van Wales. In National Park Brecon Beacons wandelen we een mooie route langs de Mellte rivier, die in een grot verdwijnt en ons aan de andere kant verrast met vier spectaculaire watervallen. Tot slot rijden we naar het pittoreske Castle Combe, dat voorheen verkozen werd tot mooiste plaatsje in Engeland en bezoeken we universiteitsstad Oxford. 

Wandelniveau 3, gemiddeld. Wandelschoenen met goed profiel vereist. 

8-daagse wandelvakantie Wales

Vertrek: 30 mei 2023

 

Lezersprijs: € 1199,- p.p.

Exclusief: reserveringskosten € 3,50 per boeking

Informatie en reserveren:


Opstapplaatsen: 
Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen – Meppel

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Ga voor meer informatie of het boeken van deze reis naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1. Rotterdam – Hull
‘s Middags rijden we vanuit de verschillende opstapplaatsen naar Hoek van Holland. Hier gaan we aan boord van de cruiseferry van P&O Northsea Ferries, waarmee we naar Hull zullen varen. Aan boord kunt u genieten van belastingvrij winkelen, de cinema en verschillende bars.

Dag 2. Chester
Vandaag komen we aan in Hull en rijden we door het Engelse landschap naar Chester, net onder Liverpool. Onder leiding van een Engelssprekende gids verkennen we de stad. Chester wordt deels omringd door Romeinse en middeleeuwse stadsmuren. We zien de vakwerkhuizen in het centrum van de stad met de bijzondere ‘Rows’, historische torens en poorten en bekijken het Romeinse amfitheater. Aansluitend rijden we door naar Betws-Y-Coed, waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 3. Anglesey – Conwy
Deze morgen rijden we naar Anglesey. Op dit schiereiland zijn veel historische vindplaatsen.  Verder zien we pittoreske dorpjes, havenplaatsjes en een landschap met heuvels en kliffen. Vanaf Anglesey wandelen we verder naar Llanddwynn island, met eveneens een rijke geschiedenis. Op het eiland staan vuurtoren Twr Mawr en de ruïne van St Dwynwen, ooit een belangrijke pelgrimsplaats. Voor we het vasteland bereiken kunnen we een foto maken bij één van de langste plaatsnaambordjes ter wereld, die van het dorpje Llanfairpwll­gwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, kortweg ook Llanfair PG genoemd. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de stad Conwy. Hier kunt u het gelijknamige kasteel bezoeken, verschillende musea, het kleinste huis van Groot-Brittanië of u kunt wandelen over de oude stadsmuren. 
Route: ca. 7 km. Duur ca. 3 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 4. Top Snowdon
Vandaag rijden we vanuit Llanberis met de Snowdon Mountain Railway door de bergen van Snowdonia National Park. Hierna neemt een gids ons mee naar de top van de Snowdon, vanaf waar we een geweldig uitzicht hebben op het ruige landschap van Wales. In de middag rijden we naar ons hotel in Llandrindod Wells voor een diner en overnachting.
Route: ca. 8 km. Duur: ca. 3 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 

Dag 5. Hay-on-Wye – Brecon Beacons
Voordat we aan de wandeltocht van vandaag beginnen, brengen we een bezoek aan het boekenstadje Hay-On-Wye. Dit kleine stadje, gelegen aan de Brecon Beacons, heeft meer dan 40 boekenwinkels. Na wat vrije tijd om dit stadje te verkennen, rijden we naar de zuidelijke hellingen van het Fforest Fawr massief. Hier vinden we het Nationaal park Brecon Beacons. Met onze gids wandelen we een mooie route langs de Mellte rivier. Deze rivier verdwijnt eerst in een grot, waarna ze ons naar vier spectaculaire watervallen brengt. Hierna rijden we naar ons hotel nabij Swansea, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.
Route: ca. 7 km. Duur: ca. 3 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Ruw terrein.

Dag 6. Pembrookshire Coast Path
Vandaag wandelen we door het Pembrokshire Coast National Park over het Pembrokeshire Coastpath. Dit 300 km lange pad leidt langs vele kliffen, kleine strandjes en schilderachtige vissersdorpjes. Onze wandeltocht eindigt in het kustplaatsje Tenby. De kleurrijke huisjes, het uitgestrekte zandstrand, de middeleeuwse stadswallen en vele bezienswaardigheden maken dit plaatsje heel aantrekkelijk. Hier heeft u tijd ter vrije besteding, waarna we terugrijden naar ons hotel.
Route: ca. 8 km. Duur: ca. 3 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. De route bevat een aantal inspannende korte stijgingen.

Dag 7.  Castle Combe  – Oxford
Vandaag verlaten we Wales en rijden we naar de Cotswolds. Hier bezoeken we het pittoreske Catle Combe. Onder andere door de beroemde honingkleurige cottages werd dit plaatsje eens verkozen tot mooiste dorp van het land. U heeft tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. ‘s Middags rijden we verder naar universiteitsstad Oxford. In het centrum zijn veel koepels en kantelen te vinden, welke bij de colleges en bibliotheken van Oxford University horen. De meeste gebouwen zijn eeuwenoud en hebben al vele beroemdheden verwelkomd. Met een plattegrond van het toeristenbureau kunt u op eigen gelegenheid een wandeling door de stad maken. De vele bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van elkaar. Na ons bezoek aan Oxford reizen we door naar Harwich, waar de ferry van Stena Line voor ons klaar ligt om ons ‘s nachts terug te varen naar Nederland.

Dag 8. Terugreis
Na het ontbijt ontschepen we in Hoek van Holland. Hierna wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaats.

 

 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht ferry  Hoek van Holland – Hull in 2-persoonsbinnenhut o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 x overnachting in Royal Oak Hotel o.b.v. halfpension
 • 1 x 0vernachting in Hotel Commodore o.b.v. halfpension
 • 2 x overnachting in Towers Hotel Swansea o.b.v. halfpension
 • Stadswandeling Chester
 • Gidswandeling Anglesey
 • Bergtreinrit Snowdon Mountain Railway
 • Gidswandeling Snowdonia National Park
 • Gidswandeling Brecon Beacons
 • Gidswandeling Pembrokeshire Coast Path
 • Overtocht Hoek van Holland – Harwich in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. logies/ontbijt
vanaf € 1.199,00 Boeken ›

Reislabels: