Ga naar boven

8-daagse wandelreis Andalusië

Deze wandelvakantie door het zuiden van Spanje, is een combinatie van cultuur en wandelingen door prachtige natuurgebieden. Onder leiding van een Nederlandstalige gids maken we wandelingen door de Nationale Parken El Torcal de Antequera, Sierra de Grazalema en El Caminito del Rey. Het programma wordt afgewisseld met een bezoek aan de steden Ronda en Mijas. De wandelroutes hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Indien u niet mee wilt wandelen kunt u in het hotel blijven of  in de touringcar meerijden.

8-daagse wandelreis Andalusië

Vertrek: 11 april en 31 oktober 2023

 

Lezersprijs: vanaf € 1690,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer, toeslag 1-persoonskamer € 258,- .

Exclusief: € 27,50 reserveringskosten, consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reis- en annuleringsverzekering.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar deze website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

Wandelreis Andalusië

 

Dag 1. Heenreis – Málaga – Antequera
Via onze opstapplaats rijden we naar Schiphol en vliegen naar Málaga. Na aankomst in Málaga rijden we met de touringcar naar ons hotel in Antequera. Deze stad heeft een groot fort, veel straatjes met witte gebouwen en heeft een historische uitstraling. Overnachting in Hotel Antequera Hills **** of gelijkwaardig, 2 nachten.

Dag 2. El Torcal de Antequera
Vandaag maken we een wandeling van ca. 3,5 km met een duur van 2 tot 3 uur over kronkelende rotspaden. Na het ontbijt vertrekken we met de touringcar naar het startpunt en wandelen door het prachtige natuurreservaat El Torcal de Antequera, een beschermd natuurgebied. Het reservaat bestaat uit veel kalksteenformaties.

Dag 3. El Caminito del Rey
We rijden met de touringcar naar El Caminito del Rey, een Nationaal Park met mooie wandelpaden. De wandelafstand is vandaag ca. 7,2 km, met een duur van 3 tot 4 uur. Tijdens de wandelroute zijn er verschillende trappen en er wordt over houten bruggen boven een kloof gelopen. We wandelen tevens langs de rotswanden van de Gaitanes-kloof, met een prachtig uitzicht. Er loopt een pad met verschillende bruggen van ca. 3 km. Na deze wandeling rijden we naar ons hotel in Ronda. Hotel Sierra Hidalga*** of gelijkwaardig, 3 nachten.

Dag 4. Ronda
‘s Morgens maken we met een lokale Nederlandstalige gids een stadswandeling door Ronda, een stad met een rijke geschiedenis en indrukwekkende ligging. Puente Nuevo is een grote en hoge brug die twee stadsdelen met elkaar verbindt en boven de diepe Tajo Kloof hangt. De rivier Guadalevin stroomt onder de brug door. Andere culturele bezienswaardigheden zijn het De La Duquesa de Parcent plein en het Mondragon paleis. We bezoeken het bekende huis Casa Juan Bosco en de Iglesia de Santa Maria de la Mayor kerk. De middag is ter vrije besteding. Het stadspark Alameda del Tajo met prachtige promenades, panoramische balkons boven kliffen en de Arabische baden zijn het bezoeken waard.

Dag 5. Sierra de Grazalema
Vandaag is de wandelafstand ca. 8,7 km met een duur van 3 uur, over zand- en wandelpaden. Na het ontbijt vertrekken we naar het beschermde Natuurpark Sierra de Grazalema, bekend om het kalkstenen landschap met kliffen, grotten en kloven. Het park is een beschermd gebied voor vogels waaronder een grote kolonie vale-en Egyptische gieren, verschillende adelaarssoorten en tevens een aantal kuddes Spaanse steenbokken. Onderweg komen we door mooie dorpen waaronder Grazalema, met een prachtige kerk en een historische fontein.

Dag 6. Ronda – Mijas – Estepona/Marbella
Na het ontbijt verlaten we Ronda en rijden we naar Mijas. Het dorpje Mijas is bekend om de kleine stierenarena, de oude Arabische muur, de kerkjes en het drukbezochte Heiligdom de la Virgen de la Peña, We maken een rondwandeling en is er tijd ter vrije besteding. Vervolgens rijden we naar ons hotel TRH Paraiso****/ Estepona (bij vertrek in april) – TRH Mijas**** (bij vertrek in oktober) of gelijkwaardig, 2 nachten.

Dag 7. Estepona (bij vertrek in april) / Mijas (bij vertrek in oktober)
Een dag ter vrije besteding. U kunt genieten van de faciliteiten van het hotel, de omgeving of één van de lager gelegen stranden bezoeken.

Dag 8. Terugvlucht
Na het ontbijt brengt de touringcar ons naar de luchthaven van Málaga en vliegen we naar Nederland. Hierna rijden we naar uw opstapplaats.

 

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Retourvlucht Málaga
 • Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle ritten per comfortabele touringcar met airco, volgens programma vanaf aankomst dag 1 luchthaven Málaga tot dag 6 na aankomst in Estepona of Mijas
 • Transfer Estepona/Mijas – luchthaven Málaga
 • 7 overnachtingen in de genoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer
 • 7 x ontbijt
 • 7 x diner
 • Stadstour Ronda, halve dag, inclusief entreegelden volgens programma o.l.v. lokale Nederlandstalige gids
 • Bezoek Mijas
 • Wandeltochten volgens programma onder leiding van een lokale Nederlandstalige wandelgids
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 1.690,00 Boeken ›

Reislabels: