Ga naar boven

8-daagse reis Devon & Cornwall

De prachtige zuidkust van Devon en Cornwall met z’n palmbomen en tuinen heeft een aangenaam klimaat. Het is één van de meest populaire toeristengebieden van Groot Brittannië. De zuidkust van deze ‘Engelse Rivièra’ nodigt uit voor het maken van prachtige excursies. Daarna kun je op het strand genieten van de zon.  Aan de noordkant bieden de golven van de Atlantische Oceaan de surfers een mooie uitdaging. Ook hier zijn mooie plaatsen te vinden. De zandstranden met hoge kliffen hebben hier en daar verscholen authentieke vissershaventjes. Oude dorpjes en mooie ‘manors’ sieren het heuvelachtige binnenland. Een rondreis waarbij we zowel de zuidkust als de noordkust van Devon, Cornwall en Somerset verkennen.

8-daagse reis Devon & Cornwall

Vertrek: 23 juli 2023

Lezersprijs: € 1.199,- p.p.

O.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer € 125,-


Exclusief:
€ 15,- reserveringskosten per boeking, bijdrage SVGR € 5,- per persoon en reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen – Meppel

Informatie en reserveren:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Ga voor meer informatie of het boeken van deze reis naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1. Portsmouth
We rijden naar Calais waar we aan boord gaan voor de 2,5 uur durende oversteek naar Dover. Na de ontscheping rijden we door het Engelse landschap naar ons hotel in de omgeving van Portsmouth.

Dag 2. Portsmouth – Torquay
‘s Ochtends brengen we een bezoek aan Portsmouth. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de historische werf van Portsmouth waar verschillende schepen, waaronder HMS Victory, aan de kade liggen. Bij de Gunwharf Quays vindt u verschillende outletwinkels en ook de bekende Spinnaker Tower. Dit is een 100 meter hoge toren met een prachtig uitzicht op de kust van Portsmouth. In de loop van de ochtend reizen we verder naar Torquay waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 3. Round Robin
Vandaag rijden we naar Totnes en varen vanuit hier met een boot over de rivier de Dart naar het plaatsje Dartmouth. Hier kunt u op eigen gelegenheid een mooie wandeling maken. Vervolgens steken we over met de ferry naar naar Kingswear, waar een stoomtrein voor ons klaarstaat. Deze brengt ons door het Britse landschap naar Paignton. Vanaf hier rijden we terug naar Torquay.

Dag 4. Polperro – Newquay
‘s Ochtends rijden we langs Plymouth naar Polperro. Dit is een klein vissersdorp met nauwe steegjes en witte huizen. Vanuit Polperro zien we de schitterende kust van Cornwall en er zijn mooie wandelroutes langs steile kliffen en stranden. We reizen ‘s middags naar ons hotel in de omgeving van Newquay.

Dag 5. Land’s End  – St Michael’s Mount  – St. Ives
We beginnen de dag in St. Ives, een kustplaats aan de westkust van Cornwall. U kunt op eigen gelegenheid wandelen door de vele straten of een kopje koffie drinken op een terras, met uitzicht op het strand.  Een bezoek aan het meest zuidelijke punt in Groot-Brittannië, Lizzard Point, is zeker de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht op de kliffen. Vervolgens rijden we naar het eiland Saint Michael’s Mount. Wanneer het eb is kunnen we het eiland te voet bereiken. Als het vloed is kunnen we met een bootje over (£2.50 p.p. per enkele reis, niet inbegrepen). In St. Michael’s Mount kunt u op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken, kijken in de haven of wandelen over het eiland.

Dag 6. Tintagel Castle – Lynton & Lynmouth
Vandaag reizen we naar het Noorden van Cornwall,  naar de kustplaats Tintagel. Hier staat op de kliftoppen het historische Tintagel Castle. Bij het strand liggen de grotten van Merlijn. Om te kunnen wandelen door dit ruige gebied met steile hellingen, dalen en ongelijke paden dient u goed ter been te zijn. ‘s Middags brengen we een bezoek aan de dorpen Lynton en Lynmouth. Lynmouth heeft mooie vissershuisjes en winkels rond de haven. Lynton is een historisch Victoriaans dorp met een levendig centrum. Deze dorpen liggen 150 meter boven elkaar en zijn met elkaar verbonden d.m.v. de Lynton & Lynmouth Cliff Railway. ‘s Middags rijden we naar ons hotel in de omgeving van Minehead.

Dag 7.  Shaftesbury
Vandaag bezoeken we Shaftesbury. U kunt op eigen gelegenheid van de omgeving genieten en eventueel een bijzonder steil straatje: het ‘gouden heuvel’ straatje bekijken. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Kent.

Dag 8. Terugreis
Vandaag reizen we terug naar Dover waar de ferry voor ons klaar ligt om naar Calais te varen. Na een afscheidsdiner brengt de bus ons terug naar onze opstapplaats.

 

  • Vervoer per comfort class touringcar
  • Overtocht ferry Calais – Dover v.v.
  • 7 overnachtingen in een middenklasse hotel o.b.v. halfpension
  • Excursies zoals omschreven
  • Reisleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 1.199,00 Boeken ›

Reislabels: