Ga naar boven

8-daagse fietsvakantie Zweden

Ontdek het hart van Zweden tijdens deze fietsreis. We volgen een prachtige route door Nationale parken Garphyttan en Tiveden, waar u kunt genieten van de natuur en de uitzichten over het Zweedse landschap. Fiets door een van de laatste wildernissen van Europa en wordt omringd door de vele kristalheldere meren die Zweden te bieden heeft. Deze route bestaat uit zowel vlak- als glooiend landschap.

8-daagse fietsvakantie Zweden

Vertrek: 20 juli 2023

 

Lezersprijs: € 1095,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 395,- p.p. 

Niet inbegrepen: verzekeringen, reserveringskosten € 25,- per boeking, Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk.
Het huren van een e-bike kost € 25,-  per vakantiedag. Voor deze reis worden 8 vakantiedagen berekend.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Assen – Groningen. De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 6920 115.

Dag 1 Heenreis en overtocht
Via de opstapplaatsen rijden we met de fietsbus naar Puttgarden in Noord-Duitsland, voor de overstreek naar Rodbyhavn in Denemarken. Over de Sontbrug rijden we via Malmö naar hotel ***Good Morning in Lund voor een overnachting.

Dag 2 Gränna – Ödeshög (Vättermeer) 32 km
Met de bus rijden we naar de plaats Gränna. Hier begint onze eerste fietstocht langs het Vättermeer, één van de grootste meren van Zweden. Vervolgens rijden we met de bus naar hotel PerOlofGården in Åsbro, waar u vijf nachten verblijft en we gastvrij worden ontvangen door de Nederlandse eigenaar van het hotel.

Dag 3 Lanafors – Fjugesta 51 km
Na het ontbijt rijden we met de fietsbus naar ons vertrekpunt voor een fietstocht door Nationaal Park Garphyttan, bekend als een van de laatste wildernissen van Europa. We fietsen langs het industriemuseum in Garphyttan en Lanna, waar we  kunnen zwemmen in een voormalige steengroeve. De fietstocht eindigt in Fjugesta, waar we een bezoek kunnen brengen aan een kloosterruïne en waar overblijfselen van het grootste amfitheater van Zweden te zien zijn.

Dag 4 Laxå – Fjugesta 46/60 km
Vandaag fietsen we vanaf Laxå door bossen, langs meertjes en brengen we een bezoek aan een typisch Zweeds houten kerkje in Balby. U kunt hier van de route afgaan en de nabijgelegen uitkijktoren beklimmen, waar u uitzicht heeft over de prachtige omgeving. We fietsen door naar Fjugesta. Vanavond staat er een verrassing op het programma.

Dag 5 Tived – Åsbro 64 km
We starten in Nationaal Park Tiveden en fietsen vanaf de plaats Tived langs uitlopers van het Vättermeer. In Akersund kunnen we de bekende Konditorei Sveas Tutingen bezoeken of er kan een wandeling gemaakt worden over de promenade langs het meer.

Dag 6 Asbro – Åmmelången – Asbro 59 km
Vandaag fietsen we vanaf het hotel langs ijzerertsmijnen waaronder Trehörnings Masugn, gebouwd door mijnwerkers in 1636. We fietsen naar Zinkgruvan, met een mijnbouwmuseum. U kunt hier door de mijn o.l.v. een gids een rondleiding (excl.) krijgen. In Åmmeberg is een stoomtrein te zien. We fietsen langs het meer Åmmelangen terug naar het hotel. ‘s Avonds is er een Zweeds afscheidsdiner bij kampvuur.

Dag 7 Götakanaal 30 km
Uw koffers gaan in de fietsbus en wij fietsen over een prachtig jaagpad langs het Götakanaal. Er kan een stop gemaakt worden bij één van de cafés langs het kanaal. De fietsbus brengt ons vervolgens naar Göteburg waar onze ferry vertrekt voor de overtocht naar Frederikshaven. U kunt aan boord dineren (diner excl.) en overnacht in het centrum van Frederikshaven in ***Hotel Frederinkshaven.

Dag 8 Terugreis
Na het ontbijt beginnen we de terugreis door Denemarken en in de vroege namiddag zijn we weer in Nederland en rijden we naar uw opstapplaats.

 

  • Reis per TopClass fietbus
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer bad/douche en toilet
  • GPS routes
  • Fietsbegeleiding
  • Uw eigen fiets gratis mee
  • Reisbescheiden per email
  • Dagelijks ontbijt of ontbijtbuffet
  • Op dag 3, 4, 5, 6 en 7 een lunchpakket
  • Dagelijks een tweegangen diner (m.u.v. dag 7)
vanaf € 1.095,00 Boeken ›

Reislabels: