Ga naar boven

8-daags wintersprookje Zuid-Noorwegen

Uitgestrekte hoogvlakten, gletsjers, in sneeuw gehulde fjorden en schitterende watervallen, kortom een echt wintersprookje. Tijdens deze mooie winterreis bezoeken we onder andere de historische steden Oslo en Lillehammer. Hoogtepunt van de reis zal voor velen de prachtige huskytocht zijn. 

8-daags wintersprookje Zuid-Noorwegen

Vertrek: 25 februari 2023

 

Lezersprijs: € 1249,- p.p.


Exclusief:
€ 15,- reserveringskosten per boeking, bijdrage SVGR € 5,- per persoon, toeslag 1-persoonskamer € 200,-.
Optioneel te boeken: sneeuwscootersafari € 120,- p.p.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Heerenveen – Leek – Eemshaven

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Ga voor meer informatie of het boeken van deze dagtocht naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1 Heenreis
Vanuit Eemshaven vertrekken we met de MS Romantika naar Kristiansand. Aan boord is er livemuziek, u kunt taxfree shoppen en eventueel naar het casino. ‘s Avond is er bingo in de showlounge. U overnacht in een tweepersoons binnenhut.

Dag 2 Kragero / Staafkerk Heddal
‘s Ochtends komen we aan in Kristiansand en rijden daarna naar Kragero, een mooi stadje met smalle straatjes en steegjes vanuit de haven. Na de lunchbreak (lunch exclusief) zetten we onze reis voort richting Geilo. Onderweg brengen we een bezoek aan de Staafkerk Heddal. Een staafkerk is een geheel uit hout opgetrokken kerkgebouw, met een typische bouwstijl die voornamelijk in Scandinavië wordt aangetroffen. De Staafkerk Heddal is de grootste bewaard gebleven staafkerk van Noorwegen: een indrukwekkende constructie en spectaculair monument van zowel de Noorse geschiedenis als het Noorse vakmanschap.

Dag 3 Geilo / Sneeuwscootersafari
Een vrije dag in Geilo, een gezellige kleine stad in Zuid-Noorwegen, die ook bekend staat als wintersportbestemming. Geniet van een prachtige wandeling of laat u verleiden om ski’s onder te binden voor het maken van een mooie afdaling.  Voor de liefhebbers kan er ‘s middag een sneeuwscootersafari geboekt worden (optioneel, kosten € 120 p.p.), voor een prachtige trip door het Noorse winterse landschap. Hierbij wordt gezocht naar sporen van elanden, rendieren, de arend en andere bijzondere dieren. U rijdt tevens langs Pålsbufjorden, een prachtig meer gelegen in Nore en Uvdal.

Dag 4 Lillehammer / IJs Kathedraal
We rijden vandaag naar Lillehammer in het oostelijke deel van Noorwegen. Lillehammer is omringd door bergen en ligt aan de Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen. De stad is voornamelijk bekend vanwege de Olympische Winterspelen in 1994. We ontdekken het centrum van Lillehammer en brengen een bezoek aan de Hunderfossen Ice Cathedral . De IJskathedraal  is een prachtig gebouw en wordt iedere winter herbouwd. Deze ijs- en sneeuwkerk is versierd met mooie sneeuwgravures en ijssculpturen. De kathedraal wordt verlicht met meer dan duizend LED-lampjes: een bijzondere bezienswaardigheid. Na dit bezoek rijden we zuidwaarts naar ons hotel. The Wood hotel is één van de hoogste houten gebouwen ter wereld en heeft een prachtige ligging aan het Mjøsameer.

Dag 5 Huskysafari
Vandaag staat hét hoogtepunt van deze reis op het programma; een huskysafari. Tijdens deze safari mag u, na een uitleg en oefenen, uw eigen slee met een groep poolhonden besturen, een ervaring om nooit te vergeten! Daarnaast genieten we van een unieke lunch bij een kampvuur.

Dag 6 Oslo stadswandeling / Tonsberg
Vandaag bezoeken we Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Onder leiding van een gids maken we een stadstour langs o.a. de unieke beeldenverzameling in het Vigelandpark, het raadhuis, de parlementsgebouwen, het Koninklijk Paleis en de wereldberoemde skischans Holmenkollen. Vervolgens heeft u vrije tijd in Oslo, waarna we aan het eind van de middag naar ons hotel in Tonsberg rijden voor een diner en een overnachting. Tonsberg is de oudste stad van Noorwegen en dateert uit het Vikingtijdperk.

Dag 7 Kristiansand
Na het ontbijt rijden we via de kustweg naar Kristiansand en langs Skagerak. Dit is een gedeelte van de Noordzee, dat wordt begrensd door Denemarken (Jutland) in het zuiden, Noorwegen in het noorden en Zweden in het oosten. In de middag schepen we in voor de overtocht naar Eemshaven.

Dag 8 Terugreis
Voordat we aankomen in Eemshaven genieten we van een het ontbijtbuffet. Na de ontscheping keren we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

 

 • Reis per comfort class touringcar
 • Koffie of thee met traktatie op de heenreis
 • Overtocht Kristiansand-Eemshaven v.v. / o.b.v. logies & ontbijt
 • 2 overnachtingen Ustedalen Hotell and Resort in Geilo o.b.v. halfpension
 • 2 overnachtingen in Wood Hotel o.b.v. halfpension
 • 1 overnachting in Quality Hotel Tonsberg o.b.v.halfpension
 • Bezoek Heddal Stavkirke
 • Bezoek Ice Cathedral
 • Huskisafari inclusief lunch
 • Stadswandeling Oslo o.l.v. een gids
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 1.249,00 Boeken ›

Reislabels: