Ga naar boven

8-dagen winteravontuur in Zweden

We reizen naar de prachtige regio Svealand, die alle ingrediënten heeft om te kunnen genieten van een heerlijke, actieve wintervakantie. Mooie natuur, veel sneeuw en slechts 3,5 uur rijden vanaf Göteborg, waar de ferry arriveert. Vanwege het klimaat is deze regio een sneeuwzekere bestemming. We verblijven in Åsbro, van waaruit diverse wandelingen en activiteiten worden georganiseerd.  Een bezoek aan de hoofdstad Stockholm mag tijdens deze reis niet ontbreken. Deze stad, gebouwd op 14 eilanden,  staat bekend als één van de meest gastvrije steden ter wereld. 

8-dagen winteravontuur in Zweden

Vertrek: 25 februari 2023

 

Lezersprijs: € 895,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer € 225,- . Toeslag buitenhut Stena Line € 50,- p.p.

Niet inbegrepen: diner op de boot van Stena line op de heen- en terugreis (meerkosten € 60 p.p.), een diner op dag 5, niet genoemde lunches, reserveringskosten € 25,- per boeking, Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.

Informatie en reserveren:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 6920 115.

Dag 1
Via de opstapplaatsen en de Duitse Autobahn rijden we naar Kiel waar we in de loop van de middag inschepen voor een ontspannende cruiseferry naar Göteborg met de Stena Germanica. Aan boord genieten we van de uitgebreide faciliteiten en heerlijke maaltijden (diner is exclusief). We overnachten in een luxe binnen- of buitenhut naar keuze.

Dag 2
Na het ontbijt ontschepen we in Göteborg. We rijden richting het gezellige dorpje Gränna, gelegen aan het Vätternmeer. Het Vätternmeer is het op één na grootste meer van Zweden. We genieten onderweg van de vergezichten op het meer. In Gränna nemen we de tijd voor een lunchpauze (lunch is exclusief) voor we weer verder rijden naar ons hotel in Åsbro, waar we worden verwelkomd door de Nederlandse hotelier. Na het inchecken gaan we een wandeling bij schemering maken. Een bijzondere kennismaking met onze omgeving.

Dag 3
Met de bus rijden we door het uitgestrekte Zweedse landschap naar het natuurpark Garphyttan. Hier maken we een schitterende rondwandeling in de buurt van Ånnaboda. Bij het meer van Ånnaboda heeft u de mogelijkheid om in een wak in het ijs te gaan, een heel bijzondere belevenis! In de gezellige Ånnaboda-lodge wordt een heerlijke lunch geserveerd (lunch is inclusief).

Dag 4
Vanuit het hotel lopen we ‘s morgens naar het vertrekpunt van de wildspoorwandeling die we vandaag maken, dit is tevens onze lunch locatie. Deze is buiten met o.a. gegrilde worst en een warm drankje bij een kampvuur (lunch is inclusief). Hierna vertrekken we naar het TyLöskogen bos en maken onder leiding van een gids een wildspoortocht.

Dag 5
Met de bus rijden we naar Stockholm. Stockholm is een historische, maar ook een moderne en dynamische stad. Gebouwd op 14 eilanden, verbonden door 57 bruggen, is deze stad gemakkelijk te voet te verkennen. De beroemde historische wijk Gamla Stan (Oude Stad) heeft een uniek karakter. We zien hier majestueuze paleizen, smalle kronkelende straatjes en goed bewaard gebleven gebouwen, geschilderd in vele tinten goud en andere heldere kleuren. Voor de liefhebbers is er een stadswandeling van ca. 10 km. Ook kunt u het beroemde Vasamuseum bezoeken. Lunch en diner zijn vandaag op eigen gelegenheid.

Dag 6
We rijden eerst met de bus naar de stad Örebro. We maken bij het slot van Örebro een wandeling door o.a. het stadpark met als eindpunt Naturens Café, waar u kunt lunchen (lunch is exclusief). Daarna rijden we met de bus naar het nabij gelegen meer voor een wandeling over het bevroren meer. Dit doen we alleen als de lokale ijsmeesters het ijs betrouwbaar hebben verklaard.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekken we, via een prachtige route langs het Vätternmeer, naar Göteborg. We komen hier tijdig aan voor het maken van een stadswandeling. Aan het einde van de middag is het tijd om in te schepen voor onze cruiseferry naar Kiel.

Dag 8
Om 09.15 uur komen we aan in Kiel en via de Duitse Autobahn rijden we in de vroege namiddag Nederland weer binnen met een koffer vol bijzondere herinneringen aan ons Zweedse winteravontuur.

 • Reis per TopClass fietsbus
 • Overtocht Kiel-Göteborg v.v. met Stena Line
 • 2-persoons binnenhut met douche en toilet
 • 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
 • Dagelijks ontbijtbuffet (ook aan boord Stena Line)
 • 1 x lunch in de Annaboda Lodge
 • Een lunchpakket op dag 4 en dag 7
 • Dagelijks diner m.u.v. aan boord Stena Line en Stockholm op dag 5
 • In Zweden 2 of 3 gangen diner of m.u.v. dag 5
 • Wildspoortocht wandeling met gids
 • Wandelbegeleiding
 • Reisbescheiden per e-mail
vanaf € 895,00 Boeken ›

Reislabels: