Ga naar boven

7-daagse kerstcruise over Hollandse rivieren

Beleef de kerst eens totaal anders en stap aan boord van het luxe cruiseschip Dutch Melody voor een 7-daagse tocht over de Maas, Waal en Rijn. Het prachtige versierde schip vertrekt vanuit Arnhem en meert aan in Nijmegen, het pittoreske Heusden, de historische vestingstad Gorinchem, Dordrecht met haar prachtige oude binnenstad en de fruitstad Tiel. In meerdere steden heeft u de mogelijkheid om een leuke excursie te ondernemen. Aan boord kun u genieten van het uitzicht op de feestelijk verlichte steden en de fraaie landschappen die aan u voorbijglijden.

7-daagse kerstcruise over Hollandse rivieren

Vertrek: 22 december 2022

 

Lezersprijs: € 699,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer op het benedendek (Preludedek). Toeslag middendek (Cantate & Sonate) : € 100 p.p. en bovendek (Serenadedek) : € 150 p.p.
Toeslag tweepersoonshut alleengebruik benedendek (Preludedek) : € 195 p.p.

Niet inbegrepen: excursies, reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 25,- per boeking, Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk.

Informatie en reserveren:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 6920 115.

Dag 1: Arnhem inschepen
Reist u op eigen gelegenheid naar Arnhem of maakt u gebruik van onze transfer met de bus? Vanaf 16.00 uur staat de bemanning van de ****Mps Dutch Melody klaar om ons te verwelkomen aan boord van dit comfortabele cruiseschip.

Dag 2: Nijmegen met verlichte sculpturen
Om 9.30 uur vaart het schip over de Rijn en Waal naar Nijmegen. Na de lunch kunnen we op eigen gelegenheid van boord om naar de stad te lopen. De binnenstad van Nijmegen is gehuld in Kerstsfeer. U kunt wandelen langs het stadhuis en de Waag, de oude stadsmuren in het Kronenburgerpark, de gevels van de oude panden in de Lange Hezelstraat en de straatjes rondom de Sint-Stevenskerk. Een hoogtepunt van de Nijmeegse winterweken zijn de verlichte ijssculpturen. Terug aan boord genieten we van een diner.

Dag 3: Heusden
‘s Morgens zien we aan boord de landschappen die aan ons voorbij trekken, wanneer het schip over de Waal van Nijmegen naar Heusden vaart. Dit is één van de elf vestingsteden en één van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa. Voor de liefhebbers is er een rondwandeling (ca. 1.5 uur) onder leiding van een gids georganiseerd (rondwandeling is excl. en dient u op te geven bij boeking). De stadsgids gaat met ons langs prachtig gerestaureerde vestingwerken, vele monumentale panden en vertelt onderweg over de historie van Heusden en het strategische belang van de vestingwerken. In Heusden is er ‘s avonds gelegenheid om een kerstnachtdienst bij te wonen. Op 24 december is er ‘s avonds aan boord een snackbuffet met kleine hapjes.


Dag 4: Gorinchem en Slot Loevestein
Tijdens het ontbijt vertrekt het schip over de Waal richting Gorinchem. Hier komen we tijdens de lunch aan. U kunt Gorichem bezoeken, met de pont naar Woudrichem of Slot Loevestein bezoeken, wat staat in het Hollandse rivierlandschap, waar Maas en Waal samen komen. Dit kasteel is vooral bekend geworden door de geschiedenis met Hugo de Groot, die via een boekenkist ontsnapte uit het slot. De vesting is tijdens de kerstperiode feestelijk versierd.

Dag 5: Dordrecht en de licht- en dwaalspoor
Tijdens het ontbijt varen we naar Dordrecht waar we om ca. 10.00 uur aanmeren. Het schip blijft de hele dag in Dordrecht liggen zodat we alle tijd hebben om de stad te verkennen en de licht- en dwaal route te lopen. Op 17 plekken in de binnenstad van Dordrecht zijn de lichten van het Dwaalspoor te vinden en deze leiden ons langs de hoogtepunten van Dordrecht.

Dag 6: Oranjestad Buren
‘s Morgens varen we over de rivier de Waal van Dordrecht naar Tiel. Na de lunch kunnen we van boord. U kunt deelnemen aan een excursie naar het Oranje stadje Buren, geheel in Kerstsfeer. Dit vestingstadje heeft een rijke geschiedenis, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de Oranjes. Niet alleen trouwde Willem van Oranje er in 1551 met Anna van Egmont, maar vandaag de dag zijn koning Willem-Alexander en koningin Maxima nog altijd graaf en gravin van Buren. We kunnen hier wandelen door de oude straatjes met leuke winkeltjes en vele galerieën.

Dag 7: Arnhem ontschepen
Na het ontbijt ontschepen we in Arnhem omstreeks 09.00 uur.

 • 2-persoons hut benedendek (Preludedek)
 • Ontbijtbuffet
 • Kerstontbijt 1e en 2e Kerstdag
 • Lunch
 • Diner (4 gangen)
 • Kerstdiner 1e en 2e Kerstdag (6 gangen)
 • 24 december midnight snack buffet met kleine hapjes
 • Avondsnack tussen 22.00 uur en 23.00 uur
 • Fitál reisbegeleiding
 • Reisbescheiden per e-mail
 • Bustransfer aankomst- en vertrek dag
vanaf € 699,00 Boeken ›

Reislabels: