Ga naar boven

6-daagse reis Dresden en Nationaal Park Sächsische Schweiz

Tijdens deze 6-daagse reis verblijven we in het mooie Dresden. Vanuit hier maken we verschillende excursies. Zo bezoeken we Nationaal Park Sächsische Schweiz. Dit natuurgebied biedt,  behalve bossen, rivieren en glooiende heuvels, indrukwekkende rotsformaties. In Dresden zien we, samen met een gids, de belangrijkste bezienswaardigheden en maken we een mooie boottocht over de Elbe naar Pillnitz.  In de stad Meißen bezoeken we de porseleinfabriek en zien we het vakmanschap en de productie van het beroemde Meißenporselein. 

6-daagse reis Dresden en Nationaal Park Sächsische Schweiz

Vertrek: 7 augustus 2023

 

Lezersprijs: € 669,- p.p.

O.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer € 76,-


Exclusief:
€ 15,- reserveringskosten per boeking, bijdrage SVGR € 5,- per persoon en reis- en annuleringsverzekering

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen – Emmen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Ga voor meer informatie of het boeken van deze reis naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1. Heenreis
Vanaf uw opstapplaats vertrekken we richting Duitsland. Aan het eind van de middag komen we aan in Dresden, waar we inchecken bij ons hotel. Het diner staat voor ons klaar.

Dag 2. Boottocht Dresden – Pilnitz
We beginnen de dag met een boottocht over de Elbe en varen van Dresden naar Pillnitz. Met een radarstoomboot of salonschip passeren we het mooie rivierenlandschap van Dresden en drie beroemde kastelen aan de Elbe: Albrechtsberg, Eckberg en Slot Linger. Na aankomst in Pillnitz kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld één van de twee musea bij  het paleis van Pillnitz bezoeken of een wandeling maken door de mooie paleistuin. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel.

Dag 3. Dresden
Vandaag maken we, onder leiding van een gids, een stadswandeling door Dresden. In Dresden zijn veel historische gebouwen te vinden die weer in hen oude pracht en praal werden opgebouwd na de vele bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. We zien onder andere de Semperoper, de hof- en staatsopera van de deelstaat Saksen, paleiscomplex Zwinger en de bekende Frauenkirche. In de middag heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 4. Bastei – Königstein
Vandaag brengen we een bezoek aan de Bastei. Dit is een mooie rotsformatie van maar liefst 305 meter hoog. Op de 76 meter lange natuurlijk brug heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het Elbezandsteengebergte. ‘s Middags bezoeken we de vesting Königstein, welke hoog boven het landschap uittorent. Dit is één van de grootste bergvestingen van Europa. Na dit bezoek rijden we via een mooie route weer terug naar ons hotel.

Dag 5. Meißen
Vandaag bezoeken we in de stad Meißen de porseleinfabriek en zien we het vakmanschap dat komt kijken bij de productie van het beroemde Meißenporselein. We zien hoe het porselein wordt beschilderd, maken kennis met de 300 jaar porseleingeschiedenis en bekijken de historische kunstwerken. Porseleinliefhebbers kunnen shoppen in de fabriekswinkel. ‘s Middags heeft u vrije tijd in het historische centrum van Meißen. Vanaf de oever heeft u een prachtig uitzicht op de oude Albrechtsburg en de prachtige kathedraal, die beide het bezoeken waard zijn.

Dag 6. Terugreis
Via Leipzig en Hannover rijden we naar Nederland, waar u na een afscheidsdiner weer naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Koffie/thee met cake op de heenreis
  • 5 Overnachtingen in Novalis Hotel Dresden o.b.v. halfpension
  • Boottocht Dresden – Pilnitz
  • Gids Dresden
  • Entree Bastei
  • Entree Vesting Königstein
  • Entree porseleinfabriek Meißen
  • Afscheidsdiner
vanaf € 669,00 Boeken ›

Reislabels: