Ga naar boven

6-daagse reis betoverend Zwitserland

Bezoek tijdens deze prachtige kerstreis o.a. de kerstmarkt in Montreux, een stad schitterend gelegen aan het Meer van Genève, de historische hoofdstad Bern en ga per trein naar Zermatt.

6-daagse reis betoverend Zwitserland

Zwitserland Winterland.

Deze reis is een combinatie van steden en natuur. Er wordt een bezoek gebracht aan Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum en ligt aan de rivier de Aare.  Hier valt heel wat te ontdekken. In Montreux komt u helemaal in de kerstsfeer na een bezoek aan de beroemde kerstmarkt op de promenade langs het meer van Genève. Ontdek o.a. het prachtige handwerk, geniet van regionale specialiteiten of een glühwein. Ook kan Kasteel Chillon bezichtigd worden.

De reis wordt vervolgd richting de Alpen. Met de trein wordt een bezoek gebracht aan Zermatt. Geniet van de frisse berglucht en de aanblik van de Matterhorn.  En wat dacht u van een rit (optioneel) naar de Gornergrat? Vanaf hier heeft u niet alleen het beste uitzicht op de Matterhorn, maar ook een adembenemend panorama van 27 bergtoppen. Op de terugweg, via het natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut, is de laatste plaats die bezocht wordt Gruyère. Een middeleeuws prentenboekstadje op een kleine heuvel met een kasteel.

 

Vertrekdatum: 

woensdag 14 december 2022 -> vertrekgarantie

Lezersprijs: € 850,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer, toeslag 1 persoonskamer € 150,-.

Niet inbegrepen:  boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking, SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon, reis- en annuleringsverzekering.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

 • Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 2 overnachtingen in Hotel Alemannenhof *** Schallstadt, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 3 overnachtingen in Hotel Central Résidence*** Leysin, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 5 x ontbijt
 • 4 x diner
 • 1 x typisch Zwitserse maaltijd, Raclette
 • Gebruik wellness-faciliteiten hotel Central Résidence
 • Stadswandeling Bern
 • Bezoek Kerstmarkt Montreux Riviera
 • Bezoek Gruyère en Schaukäserei, inklusief entree
 • Treinrit Täsch – Zermatt – Täsch (2.klasse)
 • Rondleiding Zermatt
 • Ervaren gekwalificeerde Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis
Klik op “boeken” voor de uitgebreide beschrijving van het dag-tot-dag programma van deze prachtige reis.

Dag 1 Heenreis
Vanaf de door u gekozen opstapplaats rijden we naar ons overnachtingshotel Alemannenhof *** in Schallstadt, Zuid-Duitsland (of gelijkwaardig). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2 Schallstadt – Bern – Leysin
Na het ontbijt rijden we via Bazel naar Bern. Bern, gelegen aan de rivier de Aare, met zijn prachtige Münstertoren, klokkentoren, berenkuil, meer dan honderd bronnen, arcaden en de Rozentuin. Hier valt heel wat te ontdekken. Tijdens een rondleiding krijgt u een goede indruk van de Zwitserse hoofdstad. Aansluitend is er gelegenheid te lunchen. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel in Leysin. Geniet van het fantastische uitzicht op de besneeuwde bergen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3 Kerstmarkt Montreux
Vandaag een rustig begin van de dag. Na het ontbijt rijden we naar Montreux voor een bezoek aan de beroemde kerstmarkt aan de promenade langs het meer van Genève. Ontdek het prachtige handwerk, geniet van regionale specialiteiten of een glühwein, kijk en luister naar muzikale optredens en laat u inspireren door de magische sfeer. Uiteraard kan de liefhebber ook een bezoek brengen aan The Studio Experience, een museum gewijd aan de Britse rockgroep Queen (vrij entree). Het is gevestigd in de voormalige Mountain Studios en bevindt zich net als toen in het casino aan de boulevard. Queen maakte hier van 1978 tot 1995 opnames. Ook kan er voor gekozen worden een bezoek te brengen aan het op een rots aan de oever van het Meer van Genève gelegen Kasteel Chillon. Deze waterburcht is het meest bezochte, historische gebouw van Zwitserland. Bijna vierhonderd jaar lang was Chillon residentie en winstgevend tolstation van de graven van Savoye. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4 Zermatt & Matterhorn
Na het ontbijt rijden we naar Täsch, vanwaar een korte treinrit naar het autovrije vakantiedorp Zermatt. Geniet van de frisse berglucht en de aanblik van de beroemde Matterhorn. Het dorp heeft zijn oorspronkelijke karakter nog altijd weten te behouden. Dat ontdekt u tijdens een rondwandeling welke zowel door de populaire winkelstraat Bahnhofstrasse, de landelijke wijk Winkelmatten, als langs het Alpenmuseum, St. Peter’s English Church (de parochiekerk met begraafplaats voor bergbeklimmers), de klassieke houten Walliser huizen en een kapelletje gaat. Bij een bezoek aan het Alpenmuseum komt u alles te weten over de geschiedenis van dit bergbeklimmers dorp. En wat dacht u van een rit naar de Gornergrat? Vanaf hier heeft u niet alleen het beste uitzicht op de Matterhorn, maar ook een adembenemend panorama van 27 bergtoppen (optioneel). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5 Leysin – Gruyère – Schallstadt
Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van de Zwitserse Alpen en het Meer van Genève en rijden over de Col des Mosses door het natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut naar Gruyère. Een middeleeuws prentenboekstadje op een kleine heuvel met een kasteel, gelegen in het Greyerzerland met zijn groene heuvellandschap en de toppen van de Freiburger Vooralpen. Het land van oorsprong van de wereldberoemde Gruyère kaas. Gruyère heeft tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse stadsbeeld weten te bewaren. Het kasteel stamt uit de dertiende eeuw en is tegenwoordig een museum over de achthonderdjarige regionale architectuur, geschiedenis en cultuur. Uiteraard brengen we hier ook een bezoek aan een kaasboerderij. Alvorens we naar ons overnachtingshotel rijden maken we nog een stop in Broc waar chocoladeliefhebbers kunnen kiezen voor een bezoek aan Maison Cailler (optioneel). “Voelen, weten, ontdekken, genieten en meebeleven” dat hoort allemaal bij de unieke ervaring die u tijdens het bezoek opdoet, uitgebreid snoepen is toegestaan! Diner, overnachting en ontbijt in Hotel Alemannenhof *** Schallstadt (of gelijkwaardig).

Dag 6 Terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar uw opstapplaats in Nederland. U kunt terug kijken op een betoverende en sfeervolle Kerstreis!

vanaf € 850,00 Boeken ›

Reislabels: