Ga naar boven

6-daagse reis naar Salzburg en André Rieu in Wenen

Hoe kan een bezoek aan het concert van André Rieu in Wenen beter worden voorbereid dan in de prachtige Mozartstad Salzburg? Een mooie reis met vele hoogtepunten. Zo verblijven we in het bijzondere Dachsteingebergte, zien we onder andere Bad Ischl, de plaats waar keizer Franz Joseph en keizerin Sissi hun zomerresidentie hadden en vele mooie bergen, plaatsen en meren in het Salzkammergut. Daarnaast maakt u kennis met de prachtige gebouwen van Salzburg en natuurlijk het bijzondere Wenen. We ronden het bezoek aan Oostenrijk af met het concert van André Rieu, het hoogtepunt van de reis. 

6-daagse reis naar Salzburg en André Rieu in Wenen

Vertrek: 7 november 2023

 

Lezersprijs: € 825,- p.p.

O.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer € 80,-


Exclusief:
€ 15,- reserveringskosten per boeking, bijdrage SVGR € 5,- per persoon en reis- en annuleringsverzekering

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Ga voor meer informatie of het boeken van deze reis naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – Zuid Duitsland
We vertrekken vanaf de verschillende opstapplaatsen om via de Duitse snelwegen richting München te rijden. Diner en overnachting zijn gereserveerd in de omgeving van Neurenberg.

Dag 2 – Salzburg
Deze ochtend bereiken we Salzburg. Onze reisleidster/gids laat ons tijdens een stadswandeling kennismaken met de oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast prachtige gebouwen, waaronder het geboortehuis van de bekende componist van Mozart zien we verschillende locaties die u wellicht bekend voorkomen vanuit de film de Sound of Music. Een herkenbaar punt zijn de tuinen van Slot Mirabell waar Maria het ‘Do Re Mi’ zong met de kinderen. Het paleis dateert uit de 17de eeuw en de befaamde kasteeltuin is prachtig en de moeite van een bezoek waard. Na vrije tijd in de stad reizen we langs de toppen van het Dachsteingebergte naar ons hotel.

Dag 3 – Salzkammergut
Weer een dag om in te lijsten. We rijden naar Hallstatt, het plaatsje dat ervoor gemaakt lijkt te zijn om op ansichtkaarten te staan. We vervolgen onze reis naar Bad Ischl waar de keizerlijke villa van Keizer Franz Joseph en Sissi staat. Met een toeristentreintje verkennen we de stad. Na nog even vrije tijd laten we de overweldigende bergen achter ons en rijden verder naar Wenen. Hier beleven we het diner op een typisch Weense manier bij een Heuriger. Dit is de plek waar jonge, nog niet gebottelde Oostenrijkse wijnen worden verkocht. Geniet van de gezellige sfeer onder het genot van een drankje. De komende 2 nachten verblijven we in een hotel in Wenen.

Dag 4 –Wenen
Onze gids leidt ons vandaag door Wenen door middel van een stadstour. Geniet van de rit langs de Ringstrasse, de Belvedere, het Hundertwasserhaus en vele andere attracties van de stad. Aansluitend aan de tour gebruiken we tussen de middag een warme maaltijd om in de middag bij Schloss Schönbrunn te eindigen. U kunt deze op eigen gelegenheid bezoeken. Daarna is het zover en kunt u genieten van de prachtige klanken van het concert van André Rieu en zijn muzikanten.

Dag 5 – Melk / Zuid-Duitsland
Met de laatste klanken van het concert nog nagalmend, rijden we vanochtend naar Melk. Hier brengen we een bezoek aan de beroemde Abdij van Melk. Een plaatselijke gids laat ons kennismaken met de prachtige bibliotheek, de abdijkerk met zijn bijzondere fresco’s en het Keizerlijk museum. Daarnaast kunt u er ook genieten van de prachtige tuinen en het uitzicht op de omliggende heuvels en het Donau-dal. Diner en overnachting zijn gereserveerd in de omgeving van Regensburg.

Dag 6 – terugreis
Vanaf ons overnachtingshotel keren we terug naar Nederland. Hier genieten we van een gezamenlijk diner waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

 

 

 

 

 • Reis per comfort class touringcar
 • 1 Overnachting in Gasthof Heckl o.b.v. halfpension
 • 1 Overnachting in COOE Alpin Hotel Dachstein o.b.v. halfpension
 • 2 Overnachtingen in Mercure Hotel Wien Westbahnhof o.b.v. logies/ontbijt
 • 1 Overnachting in Hotel Gasthof zum Storch o.b.v. halfpension
 • Bezoek Schloss Schönnbrunn (buiten)
 • 1 x Heurigenabend met diner
 • 1 x warme lunch in Wenen
 • Stadswandeling Salzburg
 • Rondrit boemeltreintje Bad Ischl
 • Stadsrondrit Wenen
 • Entree en rondleiding Abdij van Melk
 • Nederlandse reisleiding ter plaatse
 • Afscheidsdiner
vanaf € 825,00 Boeken ›

Reislabels: