Ga naar boven

6-daagse kerstreis Eifel

Heeft u zin om er tijdens de Kerst even tussenuit te gaan? Dat kan met deze geheel verzorgde reis! Tijdens deze reis bezoekt u onder andere de kerstmarkt in Bad Münstereifel, de kerststallen-tentoonstelling ArsKrippana in de Belgische Ardennen, het Wildpark Daun én Trier, de oudste stad van Duitsland.

6-daagse kerstreis Eifel

De veelzijdige Eifel

We verblijven in Hotel Am Park in Stadtkyll dat geheel in kerstsfeer is. Vanuit dit hotel maken we uitstapjes naar diverse bestemmingen in de omgeving.  We bezoeken de kerstmarkt in Bad Münstereifel  in het Ahrdal: een romantisch stadje met pittoreske vakwerkhuizen. Net over de grens in de Belgische Ardennen bezoeken we de ArsKrippana: één van de grootste en indrukwekkendste kerststallenverzamelingen van Europa.  Eerste Kerstdag gaan we op safari in het Wildpark Daun. Veel dieren leven hier min of meer binnen het park in de vrije natuur. Uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan Trier, de oudste stad van Duitsland. Deze Romeinse stad ligt aan de Moezel en heeft vele, prachtige bezienswaardigheden waarvan een aantal uit de Romeinse tijd stammen. Tweede Kerstdag maken we, onder leiding van een gids, een rondrit door deze stad en een korte wandeling.

Uiteraard kunt u Eerste en Tweede kerstdag genieten van heerlijke kerstdiners.

 

 

Vertrekdatum:

donderdag 22 december 2022

Lezersprijs: € 779,- p.p

Prijs op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 80,-.

Niet inbegrepen:  reserveringskosten € 15,- per boeking en SGVR bijdrage € 5,- per persoon.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Haren – Assen – Hoogeveen – Emmen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

 • Reis per comfort class touringcar met lift
 • 5 overnachtingen in Hotel Am Park o.b.v. All Inclusive
 • Alle consumpties tussen 10.00 en 24.00 uur GRATIS (frisdrank, bier, wijn, jenever)
 • Ontvangst met koffie en gebak of warme lunch
 • Koffie, thee en cappuccino gehele dag gratis
 • Elke dag warme lunch of lunchpakket (zelf te maken)
 • 3-gangen keuze dinerbuffet
 • Kerstdiner (op 25 en 26 december)
 • 1x live muziek (indien toegestaan i.v.m. corona)
 • 1x bingo (indien toegestaan i.v.m. corona)
 • Elke avond lekkere snacks
 • Kerstwandeling met aansluitend gebaksbuffet
 • Gids Trier
 • Entree Arskippana
 • Afscheidslunch
 • Reisleiding gedurende de gehele reis

Dag 1 – Heenreis / Stadtkyll
Vanaf onze opstapplaatsen vertrekken we richting onze standplaats Stadtkyll. Op de heenreis maken we een stop voor een lunch waarna we in de middag worden ontvangen met koffi e en gebak in het in kerstsfeer gehulde hotel Am Park.

Dag 2 – Bad Münstereifel / Ahrdal
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bad Münstereifel. Het stadje heeft een eeuwenoude stadsmuur met vier, nog intacte, mooie stadspoorten. Binnen de poorten zien we prachtige vakwerkhuizen die in de tijd rond kerst extra mooi tot hun recht komen. In de tijd voor kerst is er een mooie kerstmarkt. Langs het slingerende riviertje de Erft zijn dennenbomen geplaatst en kom je allerlei kerstkraampjes tegen. Een mooie gelegenheid om nog even een kerstcadeau te kopen. Na de lunch maken we een mooie natuurtocht door het Ahrdal. We passeren de mooie, kenmerkende, stadjes met vakwerkhuizen en genieten van de prachtige natuur van het Ahrdal. Na terugkomst in het hotel kunt u genieten van het diner.

Dag 3- Arskrippana / Belgische Ardennen
Na het ontbijt steken we de grens over naar het nabijgelegen België. In het plaatsje Büllingen bezoeken we de Krippana. Met hemelse klanken en fonkelende sterren aan de hemel geniet u van de stille betovering van een bijzondere kerststallententoonstelling. Op meer dan 2500m2, in een bijzondere sfeer, is de ArsKrippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa. Laat u zich betoveren door de prachtige kerststallenkunst en het traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke kerststal. Een mooie manier om helemaal in kerststemming te komen en kennis te maken met verschillende culturen. In de middag gaan we nog een klein stukje België in en bewonderen de natuur van de Belgische Ardennen. Via een mooie route rijden we terug naar het hotel voor het diner. In de avond heeft u de mogelijkheid om de Kerstnacht dienst in de plaatselijke kerk van Stadtkyl bij te wonen.

Dag 4 – Eerste Kerstdag / Wildpark Daun
We beginnen de dag met een sfeervol kerstontbijt waarna we onder leiding van een Nederlandse medewerker van het hotel een kerstwandeling maken door het dorp. Na de wandeling genieten we van een gebaksbuffet in het hotel. Na de lunch in ons hotel gaan we naar Daun waar we een bezoek brengen aan het wildpark. Met onze touringcar rijden we door het park waar u allerlei wilde dieren te zien krijgt. Na
afloop keren we terug naar ons hotel om ons klaar te maken voor Kerstbuffet in het hotel. Na het diner wordt er in het hotel een avondprogramma georganiseerd.

Dag 5 – Tweede Kerstdag / Trier
Na het kerstontbijt vertrekken we met de bus richting Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een rondrit en een korte wandeling. Deze Romeinse stad ligt aan de Moezel en heeft vele, prachtige bezienswaardigheden waarvan een aantal uit de Romeinse tijd stammen. Een mooi historisch monument is de Porta Nigra, de goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort.
Ook de omgeving van Trier is de moeite van een bezoek waard. We rijden dan ook via een mooie route, door de Vulkaaneifel, weer terug naar het hotel waar we aan het eind van de middag terugkeren. Geniet van de gezellige kerstsfeer in het hotel en het kerstdiner. In de avond wordt er door het hotel wederom een avondprogramma georganiseerd

Dag 6 – Terugreis
Na een aantal heerlijke dagen in de Eifel te hebben doorgebracht rijden we vandaag weer terug naar huis.

vanaf € 779,00 Boeken ›

Reislabels: