Ga naar boven

5 dagen Saarland

Saarland is genoemd naar de prachtige rivier de Saar, die midden door het gebied stroomt en omgeven is door groene landschappen. Ontdek het fantastische landschap, de geschiedenis van Saarland en de spectaculaire rivieren.

5 dagen Saarland

Eén van de grootste kathedralen van Frankrijk

Tijdens deze uitgebreide reis gaat u op bezoek bij nabijgelegen stad Metz, waar één van de grootste kathedralen van Frankrijk is gevestigd. We varen met een cruise over de adembenemende rivier Saar naar de hoofdstad Saarbrücken en doen verschillende stadswandelingen. Proef daarnaast de bekende frisse witte wijnen uit het gebied tijdens de wijnproeverij.

U verblijft in Holiday Inn Express Neunkirchen***, een uitstekend hotel op loopafstand gelegen van het stadscentrum en voorzien van restaurant, bar/lounge, lift en gratis wifi.


Vertrekdatum:

maandag 13 september 2021

Prijs

Lezersprijs: € 645,- p.p.
Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 80,-.

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, SGR €5,- p.p. en reserveringskosten € 15,- per boeking.

 

Informatie en reserveren

Deze reis is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, met een rollator lopen of in een rolstoel zitten.

Opstapplaatsen: Drachten-Leek-Hoogkerk-Groningen-Haren-Assen-Beilen-Hoogeveen-Meppel-Leeuwarden- Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u via “BOEKEN” naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

 

 • Vervoer per luxe touringcar vanaf een opstapplaats in uw regio
 • 4x overnachting in tweepersoonskamer in goed ***hotel
 • 4x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4x diner in het hotel
 • 2 uur durende cruise over de Saar
 • Stadswandeling met gids in Saarbrücken
 • Stadswandeling met gids in Metz
 • Stadswandeling met gids in Straatsburg
 • Stadsrondvaart door Straatsburg
 • Wijnproeverij
 • Diner op terugreis in Nederland

1e dag:
’s Morgens vroeg vertrek uit diverse opstapplaatsen rijden we via een koffie- en lunchstop naar Trier de Oudste stad van Duitsland en vervolgens rijden we naar ons hotel in Saarland.

2e dag
Na het ontbijtbuffet rijden we naar de hoofdstad van de Elzas Straatsburg. Hier maken wij een stads rondvaart en een wandeling met gids en krijgt u tijd zelf wat te ondernemen.
’s Avonds vrije tijd.

3e dag
Vandaag naar Metz, de verrassend mooie hoofdstad van de Franse Lotharingen gelegen aan de rivier de Moezel. Hier maken we een stadswandeling met gids en bezoeken o.a. De Kathedraal Saint-Étienne van Metz, één van de grootste kathedralen van Frankrijk. Na de vrije lunchpauze rijden we via een fascinerende landschap van de Moezel naar de wijnproeverij. ’s avonds dineren in ons hotel restaurant.
’s Avonds dineren in het hotel

4e dag
Na het ontbijtbuffet bezoeken we Saarbrücken voor een stadswandeling o.l.v. een stadsgids. Saarbrücken heeft in zijn meer dan duizend jaar oude geschiedenis veel meegemaakt. In het jaar 999 schonk keizer Otto III de koninklijke burcht ‘Sarabucca’ aan de bisschoppen van Metz. Dit was de eerste vermelding van de huidige stad Saarburg. Na de vrije lunchpauze rijden we naar de porseleinstad  Mettlach en laten we ons inschepen voor een prachtige cruise over de Saar naar Saarburg. ’s Avonds dineren in ons hotel.

5e dag:
Na het ontbijt bezoeken we de stad Luxemburg met vrije lunchpauze en vervolgens naar ons dineradres in Nederland.

vanaf € 645,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: