Ga naar boven

5-daagse Shortbreak Kristiansand vanuit Emden

Met de MS Romantika van Holland Norway Lines vaart u naar Noorwegen. Aan boord is genoeg te beleven. Er zijn diverse restaurants, nachtclubs en er is altijd wel een moment te vinden om taxfree te shoppen. De volgende ochtend, na het ontschepen in Kristiansand, rijden we via een prachtige route richting de Zuidkaap. Onderweg bezoeken we verschillende dorpen en we bekijken de oude vuurtoren van Lindesnes, die op het meest zuidelijke puntje van Noorwegen staat. De volgende dag brengen we o.l.v. een gids een bezoek aan Kristiansand. Tijdens de reis is er ook voldoende vrije tijd om deze stad op eigen gelegenheid te verkennen. 

 

5-daagse Shortbreak Kristiansand vanuit Emden

Vertrek en Lezersprijs:

 

27 juli 2023
Prijs: € 729,- p.p.

24 augustus 2023
7 september 2023
Prijs: € 679,- p.p.

19 oktober 2023
Prijs: € 599,- p.p.

Niet inbegrepen: toeslag 1-persoonskamer € 180,-, toeslag 2-persoonsbuitenhut € 50,-, reserveringskosten : € 15 ,- per boeking, bijdrage SGVR : € 5,- per persoon,

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk

Deze prachtige reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen.  Voor meer informatie of boeken neemt u telefonisch contact op via 0511- 541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – heenreis en overnachting aan boord
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Emden en gaan aan boord van de MS Romantika, voor de overtocht naar Kristiansand. Aan boord zijn verschillende restaurants, u kunt taxfree shoppen, genieten in het saunaresort met een prachtig uitzicht over de oceaan of één van de bars of nachtclubs aan boord bezoeken.

Dag 2 – Mandal – Sjølingstad Ullvaredfabrik – Zuidkaap
Na het ontschepen vertrekken we richting de Zuidkaap. Alleen de route erheen is al prachtig met onderweg witte dorpjes en veel rode boothuizen. Onderweg bezoeken we Mandal, één van de mooiste steden in het Zuiden van Noorwegen. We kunnen hier 200 treden beklimmen naar uitkijkpunt Uranienborg met een schitterend uitzicht over de kust en zee. Na de lunch rijden we naar de oude  museumfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik, opgericht in 1894 en aangewezen als nationaal erfgoed ter herinnering aan de Noorse textielindustrie. Tegenwoordig is de fabriek een museum met een eigen elektriciteitscentrale, ververij, spinnerij, weverij en apparatuur afdeling. Tijdens een rondleiding worden de verschillende machines en productieprocessen gedemonstreerd.

Na dit bezoek rijden we door naar de Zuidkaap, Lindesnes. De vuurtoren van Lindesnes is de oudste vuurtoren van Noorwegen en dateert uit 1656. Hij staat op het meest zuidelijke puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en in de vuurtoren worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens en maritieme cultuur.

Dag 3 – Kristiansand en stadswandeling

Na het ontbijt gaan we met een gids op pad voor een rondrit door de omgeving. In de middag heeft u tijd om Kristiansand te ontdekken. Kristiansand is een groene, waterrijke stad en gemakkelijk te voet te verkennen. De oude stad van Kristiansand is bekend onder de naam Posebyn, gelegen aan de rivier de Otra. Posebyn heeft één van de grootste verzamelingen kleine, oude, houten huisjes van Noord-Europa. In de wijk staan ook grotere gekleurde huizen. Leuk om te bekijken.

Dag 4 – vrije tijd Kristiansand – inschepen terugreis
In de ochtend heeft u vrije tijd in Kristiansand.  U kunt bijvoorbeeld Fiskebrygga, de oude vissershaven van de stad  met kleurrijke houten gebouwen, bekijken. Hier vindt u vele restaurants of winkels en visliefhebbers kunnen hier terecht voor verse vis en andere lokale producten. ‘s Middags is het tijd om in te schepen voor de terugreis.

Dag 5 – uitschepen – terugreis
Om 09.00 uur ’s ochtends komen we aan in Emden en wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.

 

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Cuxhaven-Kristiansand v.v. (vanaf 1 juni is de vertrekhaven Emden)
  • 2 overnachtingen aan boord van de MS Romantika in een 2-persoons binnenhut met ontbijt
  • 2 overnachtingen in Thon Partner Hotel Parken**** met ontbijt
  • Een stadswandeling onder leiding van een gids
  • Entree en rondleiding in wolfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik
  • Entree en rondleiding in de vuurtoren van Lindesnes
  • Koffie/thee met traktatie bij de vuurtoren
vanaf € 599,00 Boeken ›

Reislabels: