Ga naar boven

5-daagse Shortbreak Kristiansand vanuit Eemshaven

Met de nachtboot van Holland Norway Lines vaart u naar Noorwegen. Wanneer wij volgende ochtend aankomen in Kristiansand, heeft u na een stadswandeling o.l.v. een gids, vrije tijd deze stad te verkennen. Tijdens het vervolg van de reis rijden we via een prachtige route, met een bezoek aan verschillende dorpen, naar de Zuidkaap. Hier bekijken we de vuurtoren op het meest zuidelijke puntje van het vasteland.

5-daagse Shortbreak Kristiansand vanuit Eemshaven

Vertrek en Lezersprijs:

 

2 maart 2023
Prijs: € 529,- p.p.

16 mei 2023
18 mei 2023
Prijs: € 599,- p.p.

27 juni 2023
10 augustus 2023
Prijs: € 729,- p.p.

24 augustus 2023
7 september 2023
Prijs: € 679,- p.p.

19 oktober 2023
7 december 2023
14 december 2023
Prijs: € 599,- p.p.

20 november 2023
Prijs: € 549,- p.p.

Niet inbegrepen: toeslag 1-persoonskamer € 180,-, toeslag 2-persoonsbuitenhut € 50,-, reserveringskosten : € 15 ,- per boeking, bijdrage SGVR : € 5,- per persoon,

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Eemshaven

Deze prachtige reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen.  Voor meer informatie of boeken neemt u telefonisch contact op via 0511- 541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – heenreis en overnachting aan boord
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Eemshaven en gaan aan boord van de MS Romantika, voor de overtocht naar Kristiansand. Aan boord zijn verschillende restaurants, u kunt taxfree shoppen, genieten in het saunaresort met een prachtig uitzicht over de oceaan of één van de bars of nachtclubs aan boord bezoeken.

Dag 2 – aankomst Kristiansand en stadswandeling
Rond 09.00 uur komen we aan in Kristiansand. Na het ontschepen maken we een stadswandeling onder leiding van een gids. ’s Middags heeft u tijd om zelf Kristiansand te ontdekken. Kristiansand is een groene, waterrijke stad en gemakkelijk te voet te verkennen. De oude stad van Kristiansand is bekend onder de naam Posebyn, gelegen aan de rivier de Otra. Posebyn heeft één van de grootste verzamelingen kleine, oude, houten huisjes van Noord-Europa. In de wijk staan ook grotere gekleurde huizen. Leuk om te bekijken.

Dag 3 – Mandal – Sjølingstad Ullvaredfabrik – Zuidkaap
Vanuit ons hotel rijden we via een prachtige route met witte dorpjes en veel rode boothuizen naar de Zuidkaap. Onderweg bezoeken we Mandal, één van de mooiste steden in het Zuiden van Noorwegen. We kunnen hier 200 treden beklimmen naar uitkijkpunt Uranienborg met een schitterend uitzicht over de kust en zee. ‘s Middags rijden we naar museumfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik, opgericht in 1894 en aangewezen als nationaal erfgoed ter herinnering aan de Noorse textielindustrie. Tegenwoordig is de fabriek een museum met een eigen elektriciteitscentrale, ververij, spinnerij, weverij en apparatuur afdeling. Tijdens een rondleiding worden de verschillende machines en productieprocessen gedemonstreerd.
De vuurtoren van Lindesnes is de oudste vuurtoren van Noorwegen en dateert uit 1656. Hij staat op het meest zuidelijke puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en in de vuurtoren worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens en maritieme cultuur.

Dag 4 – vrije tijd Kristiansand – inschepen terugreis
In de ochtend heeft u vrije tijd in Kristiansand.  U kunt bijvoorbeeld Fiskebrygga, de oude vissershaven van de stad  met kleurrijke houten gebouwen, bekijken. Hier vindt u vele restaurants of winkels en visliefhebbers kunnen hier terecht voor verse vis en andere lokale producten. ‘s Middags is het tijd om in te schepen voor de terugreis.

Dag 5 – uitschepen – terugreis
Om 09.00 uur ’s ochtends komen weer aan in Eemshaven en worden we terug gebracht naar onze opstapplaatsen.

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Eemshaven-Kristiansand v.v.
  • 2 overnachtingen aan boord van de MS Romantika in een 2-persoons binnenhut met ontbijt
  • 2 overnachtingen in Thon Partner Hotel Parken**** met ontbijt
  • Een stadswandeling onder leiding van een gids
  • Entree en rondleiding in wolfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik
  • Entree en rondleiding in de vuurtoren van Lindesnes
  • Koffie/thee met traktatie bij de vuurtoren
vanaf € 549,00 Boeken ›

Reislabels: