Ga naar boven

5-daagse reis Zwarte Woud, van Baden-Baden tot Kaiserstuhl

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en heeft een aantrekkelijk klimaat. Geniet tijdens deze reis van uitstapjes naar o.a. het openluchtmuseum Vogtbauershof, de schitterende watervallen van Triberg en de historische stad Baden-Baden, bekend vanwege zijn kuurbaden. Ook ontdekt u de hoofdstad van het Zwarte Woud Freiburg, waar u o.a. kunt u genieten van een wijnproeverij. We verblijven in Hotel Klosterbräustuben***, een uitstekend hotel met zwembad, gelegen op loopafstand van Zell am Hamersbach.

 

5-daagse reis Zwarte Woud, van Baden-Baden tot Kaiserstuhl

Vertrek: 15 oktober 2023

 

Lezersprijs: € 639,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer € 60,-.

Exclusief:  reserveringskosten € 15,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, SGR € 5,- p.p. en reis- en annuleringsverzekering.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Haren – Assen – Beilen – Hoogeveen – Emmen

Voor meer informatie of het reserveren van deze reis gaat u naar de website van Paulusma Reizen of u neemt telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 51 41 74.

Dag 1: Heenreis
We vertrekken vanuit onze opstapplaats en rijden via een koffie/thee- en lunchstop naar ons hotel in het Zwarte Woud, waar we worden ontvangen met een welkomstdrankje. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Dag 2: Triberg en Titisee
Na het ontbijt maken we een bus excursie naar openluchtmuseum Vogtsbauerhof met boerderijen en gebouwen uit de geschiedenis van dit gebied. Hierna rijden we naar Triberg om te lunchen. Triberg staat bekend om de mooie watervallen en de grootste koekoeksklok ter wereld. We vervolgen onze weg naar de Titisee, een prachtig meer, waar u op eigen gelegenheid kunt wandelen of genieten op een terras. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel waar we dineren.

Dag 3. Schwarzwalderhoch und Wein Straße
Vandaag rijden we over de Schwarzwalderhochstraße naar het Berghotel aan de Mummelsee. Hier krijgen we Schwalder Kirsch Torte, met een korte bakdemonstratie. Hierna bezoeken we de historische stad Baden-Baden. De belangrijkste hoogtepunten van Baden-Baden zijn de twee kuurbaden aan de Römerplatz. Na de lunchpauze rijden we over de bekende Badische WeinstraBe naar Offenburg voor een korte stop. ’s Avonds dineren we in het hotel en is een muziekavond georganiseerd.

Dag 4: Freiburg en Kaiserstuhl
We bezoeken Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud, bekend om de kathedraal Freiburger Münster en de unieke Bächle. Dit zijn smalle goten door de straten, die zijn gevuld met stromend water. Er is een stadswandeling o.l.v. gids georganiseerd. Onze lunch vindt plaats in een wijngenootschap nabij Kaiserstuhl en aansluitend vindt er een wijnproeverij plaats. Kaiserstuhl heeft een mediterraan klimaat en is één van de warmste en droogste regio’s in Duitsland met mooie flora en fauna. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel waar we dineren.

Dag 5: Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland waar u na het afscheidsdiner naar uw opstapplaats wordt gebracht.

 

 • Vervoer per luxe touringcar
 • 4 x overnachting met ontbijtbuffet
 • 3 x driegangendiner
 • Entree openluchtmuseum Vogtsbauernhof
 • 1 x koud en warm Schwarzwälder Bauernbuffet
 • 4 x lunch of lunchpakket
 • 1 x koffie met Schwarzwälder Kirsch Torte
 • Stadswandeling o.l.v. een gids in Freiburg
 • Wijnproeverij Kaiserstuhl
 • Gratis gebruik van sauna en zwembad in het hotel
 • Afscheidsdiner op de terugreis
vanaf € 639,00 Boeken ›

Reislabels: