Ga naar boven

5-daagse reis mondain Côte d’Azur

Een afwisselende reis naar de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. We bezoeken Nice, Cannes, Antibes en de parfumstad Grasse. Ook Monaco, schitterend gelegen aan de Middellandse Zee, staat op het programma. Hoogtepunt tijdens deze reis is een bezoek aan het Internationale Circusfestival van Monte Carlo. Dit festival is uitgegroeid tot één van de grootste circusfestivals in de wereld. 

5-daagse reis mondain Côte d’Azur

Vertrek: 26 januari 2023

 

Lezersprijs: € 1325,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer, toeslag 1-persoonskamer € € 225,-

Exclusief: € 20,-reserveringskosten, en consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.  eventuele toeristenbelasting (dient ter plaatse betaald te worden) en reis- en annuleringsverzekering.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

U kunt een uitgebreid programma gratis downloaden op de website van Mondial Tours, door te klikken op onderstaande foto.

Mondain Côte d´Azur

Dag 1. Heenvlucht – rondleiding “Vieux Nice”
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Schiphol en vliegen naar Nice. Vanaf de luchthaven van Nice volgt er een transfer naar Hotel Masséna****, één van de beste hotels in het hart van de stad. Na het inchecken maken we kennis met Nice d.m.v. een rondleiding door de oude binnenstad “Vieux Nice”. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

Dag 2. Rondleiding door Monaco – bezoek aan het Internationale Circusfestival Monte-Carlo
Na het ontbijt hebben we de ochtend ter vrije besteding om Nice op eigen gelegenheid te verkennen. ‘s Middags vertrekken we naar Monaco, het op één na kleinste land ter wereld aan de grens met Italië. Monaco heeft een mediterraan klimaat. Ieder jaar wordt hier de Formule 1 Grand Prix gereden. We krijgen een rondleiding door het centrum en bezoeken de kathedraal van de Notre-Dame Immaculée.  Na de rondleiding is er vrije tijd om te shoppen of genieten van het uitzicht op zee vanaf een terrasje. U zou ook het Oceanografisch Museum met bijbehorende aquaria kunnen bezoeken (entree exclusief).

Aan het begin van de avond volgt het hoogtepunt van de reis: een bezoek aan het jaarlijkse Internationale Circusfestival van Monte Carlo, wat in 1974 is opgericht. Bij aankomst hebben we een bijzondere ontmoeting met World Circus Director Urs Pilz, die ons een aantal ins en outs over het circusfestival vertelt. NB: het werken met dieren is aan strikte ethische regels verbonden, de gezondheid en het welzijn van de dieren staan voorop. Na de voorstelling keren we terug naar ons hotel in Nice.

Dag 3. De betoverende steden Cannes, Antibes en Parfumstad Grasse
Vandaag rijden we langs bekende plaatsen aan de Côte d’Azur en bezoeken we de stad Cannes. Vanaf Mont Chevalier kunnen we genieten van het uitzicht op de stad en de zee. We bezoeken de Notre Dame d’Espérance: de oudste kerk van Cannes uit de 17e eeuw. Nadat we op eigen gelegenheid Promenade de la Croisette hebben verkend, reizen we naar Antibes waar we een rondleiding krijgen. In Château Grimaldi bevindt zich het Picasso Museum en Port Vauban is één van de grootste jachthavens van Europa, met de bijnaam “Billionaire Port”. Op de terugweg naar Nice bezoeken we Fragonard, één van meest bekende parfumfabrieken. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4. De bloemenmarkt en Villa Rothschild
We brengen vandaag in Nice een bezoek aan de prachtige, kleurrijke bloemenzee van één van de mooiste bloemenmarkten van Frankrijk: Marché aux Fleurs Cours Saleya. ’s Middags bezoeken we Villa Rothschild, een prachtige villa in het plaatsje Saint-Jean-Cap-Ferrat. De tuinen variëren van Franse- naar exotische tuinen en van Spaanse- naar Japanse tuinen. Na een lunchsnack in de theesalon, kunt u de schilderijencollectie van de villa bewonderen en een wandeling maken door de mooie tuinen.

Dag 5. Terugvlucht
De ochtend is ter vrije besteding, waarna we naar de luchthaven van Nice worden gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland. In Nederland wordt iedereen weer naar de opstapplaatsen teruggebracht.

 

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Retourvlucht Nice
 • Alle luchthavenbelastingen
 • 20 kg ruimbagage
 • Transfer luchthaven Nice – hotel v.v.
 • Alle ritten in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 4 overnachtingen Hotel Massena**** op basis van een tweepersoonskamer “Superior”
 • 4 x ontbijtbuffet
 • 2 x Diner (op dag 1 en 4)
 • Rondwandeling “Vieux Nice”
 • Rondwandeling Monaco-Ville
 • De beste tickets in sectoren A + B van het Monte-Carlo Internationale Circus Festival
 • Een Meet & Greet met wereldcircusdirecteur Urs Pilz
 • Dagexcursie “Betoverend Cannes, Antibes en Grasse” inclusief entree
 • Bezoek bloemenmarkt Nice
 • Bezoek Villa Rothschild inclusief entree en lunchsnack
 • Mondial Tours reisbegeleiding gedurende de hele reis
vanaf € 1.325,00 Boeken ›

Reislabels: