Ga naar boven

5-daagse kerstbreak Noorwegen

Ontdek een prachtig stukje van Noorwegen tijdens één van de meest sfeervolle periodes van het jaar. Met de boot van Holland Norway Lines vaart u vanuit de Eemshaven naar Kristiansand. Vanuit Kristiansand reizen we naar de Noorse Zuidkaap voor een bezoek aan de vuurtoren van Lindesnes. Tijdens het vervolg van de reis bezoeken we o.a. de stad Flekkefjord en de gezellige kerstmarkt Julebyen in Egersund.

5-daagse kerstbreak Noorwegen

Vertrek: 8 december 2023

 

Prijs: € 599,- p.p.

Niet inbegrepen: toeslag 1-persoonskamer € 180,-, toeslag 2-persoonsbuitenhut € 50,-, reserveringskosten : € 15 ,- per boeking, bijdrage SGVR : € 5,- per persoon,

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Eemshaven

Deze prachtige reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen.  Voor meer informatie of boeken neemt u telefonisch contact op via 0511- 541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – Heenreis en overnachting aan boord
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Eemshaven waar we aan boord gaan van het schip de MS Romantika, voor de overtocht naar Kristiansand. Aan boord zijn verschillende restaurants, u kunt taxfree  shoppen, genieten in het saunaresort met een prachtig uitzicht over de oceaan of één van de bars of nachtclubs aan boord bezoeken.

Dag 2 – Lindesnes – Zuidkaap
Na het ontbijt aan boord gaan we aan land in Kristiansand. Vanuit hier rijden we rijden we via een prachtige route, met een bezoek aan verschillende dorpen, naar de Zuidkaap. De vuurtoren van Lindesnes is de oudste vuurtoren van Noorwegen en dateert uit 1656. Hij staat op het meest zuidelijke puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en in de vuurtoren worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens en maritieme cultuur. Vervolgens rijden we via Flekkefjord naar de stad Egersund, voor een bezoek aan de gezellige kerstmarkt Julebyen.

Dag 3 – Hollenderbyen – Kristiansand
Ons hotel in Fjekkefjord staat in de Nederlandse wijk Hollenderbyen, wat letterlijk vertaald “Hollandse stad” betekent.  De wijk heeft de naam Hollenderbyen gekregen in de periode 1500 -1600, omdat er in die tijd actief handel werd gedreven met Nederland. De wijk bestaat uit oude witte houten huizen in kleine steegjes. De Nederlandse wijk werd gebouwd vanwege de haringvisserij. Grote vangsten leverden veel winst op en hiervan bouwden de vissers huizen. Door de fantastische street art in deze wijk, van zowel nationale als internationale kunstenaars, is een wandeling door de straten zeer de moeite waard. ‘s Middags rijden we weer richting Kristiansand,  waar we genieten van de kerstsfeer in de stad.

 

Dag 4 – Vrije tijd Kristiansand – inschepen terugreis
Ter afsluiting van de reis hebben we ‘s ochtends de tijd om Kristiansand te verkennen. De stad is gehuld in prachtige kerstversiering en heeft een unieke lichtshow. Op het plein is een grote kerstmarkt te vinden met verschillende kraampjes en een prachtige ijsbaan. Probeer traditionele Noorse kerstgerechten in restaurants en proef lekkere zoetigheden en gebakken noten op de markt. ‘s Middags is het tijd om richting de MS Romantika te gaan en in te schepen voor de terugreis.

 

Dag 5 – Aankomst Eemshaven – terugreis
Om 09.00 uur ’s ochtends komen weer aan in Eemshaven en worden we terug gebracht naar onze opstapplaatsen.

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Eemshaven-Kristiansand v.v.
  • 2 overnachtingen aan boord van de MS Romantika in een 2-persoons binnenhut o.b.v. logies/ontbijt
  • 1 overnachting in Thon Hotel Parken o.b.v logies en ontbijt
  • 1 overnachting in Hotell Flekkefjord o.b.v. logies en ontbijt
  • Bezoek kerstmarkt Julebyen
  • Entree en rondleiding vuurtoren van Lindesnes
  • Koffie/thee bij de vuurtoren
vanaf € 599,00 Boeken ›

Reislabels: