Ga naar boven

5-daagse cultuurreis Noord-Italië

Een afwisselende reis door het prachtige Noord-Italië. Vanuit ons hotel aan het Gardameer reizen we o.a. naar de steden Brescia en Bergamo, culturele hoofdsteden van Italië in 2023. Beide steden hebben een prachtige historische binnenstad met veel bezienswaardigheden. Natuurlijk wordt ook een rondrit gemaakt langs het Gardameer inclusief een bezoek aan Garda, Bardolino en Sirmione.  

5-daagse cultuurreis Noord-Italië

Vertrek: 22 mei 2023

 

Lezersprijs: vanaf € 1159,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer, toeslag 1-persoonskamer € 120,- 

Exclusief: € 20,- reserveringskosten, en consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p., toeristenbelasting welke ter plaatse voldaan moet worden ca. €2,- p.p.p.d. en reis- en annuleringsverzekering.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

U kunt een uitgebreid programma gratis downloaden op de website van Mondial Tours, door te klikken op onderstaande foto.

Cultuurreis Noord-Italië

Dag 1.  Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Schiphol en vliegen naar Milaan. Vanaf de luchthaven van Milaan volgt een transfer naar ons hotel aan het Gardameer, waar we 4 nachten verblijven. In het hotel worden we ontvangen met een welkomstdrankje, gevolgd door een diner.

Dag 2. Brescia
Na het ontbijt rijden we naar Brescia, één van de twee Culturele Hoofdsteden van Italië 2023. Onder leiding van een lokale gids krijgen we een 2 uur durende rondleiding door het aantrekkelijke oude centrum met verschillende bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het voormalig paleis Palazzo della Loggia wat nu het stadhuis is, de klokkentoren Torre dell’Oroglio met een prachtig astronomisch uurwerk en één van de belangrijkste kathedralen in Italië, de Duome Vecchio. We bezoeken de Visconti-burcht die bekende bewoners heeft gekend, zoals Napoleon. De burcht heeft een mooi park en een olijfboomgaard.
‘s Middags rijden we naar het nabijgelegen Franciacorta. Deze regio staat bekend om de productie van mousserende wijnen. We bezoeken een wijnboerderij en drinken “Italiaanse champagne”. Na terugkomst in het hotel is een diner.

Dag 3.  Gardameer
Na het ontbijt verkennen we het Gardameer, het grootste meer van Italië. Het meer ligt in een mooi landschap met bergen, strandjes, schilderachtige stadjes en tal van bezienswaardigheden.
We brengen een bezoek aan de plaats Garda, met een middeleeuws centrum van smalle steegjes en oude stadspoorten. Het autovrije centrum heeft leuke boetiekjes, chique modezaken, mooi aardewerk en vele terrasjes. We vervolgen onze weg naar het kleine plaatsje Bardolino, met een gezellig centrum met winkeltjes, cafés, restaurants en bijna helemaal voetgangersgebied.
Het plaatsje Sirmione ligt op een lang en smal schiereiland,  in het midden van het Gardameer. De autovrije stad kan alleen worden bereikt via een voetgangersbrug, die over een gracht ligt. We maken een wandeling door de oude stad, o.a. langs de Via Catullo. Dit is een grote villa, waar Maria Callas in de jaren vijftig regelmatig verbleef. ‘s Avonds genieten we van  het diner.

Dag 4. Bergamo – Lago d’Iseo
Na het ontbijt rijden we naar Bergamo, één van de mooiste steden van Noord-Italië en tevens Culturele Hoofdstad van Italië 2023. We kunnen het oudere deel van de stad, de Citta Alta, te voet of met de kabelbaan bereiken. Vervolgens bezichtigen we de Santa Maria Maggiore, de Dom van Bergamo. Er is vrije tijd voor een drankje, koffie en/of lunch voor we verder rijden naar het kleinste meer van de Noord-Italië: Lago d’Iseo. Aan dit meer ligt de mooie plaats Lovere, bekend als oude Venetiaanse textielstad. We kunnen hier een wandeling maken over de mooie boulevard en genieten van het uitzicht. Ons afscheidsdiner is op een typisch Italiaanse locatie in de omgeving van het Gardameer.

Dag 5. Terugreis
Na het ontbijt is er vrije tijd en vervolgens gaan we naar de luchthaven en vliegen naar Nederland, waarna u weer naar uw opstapplaatsen wordt gebracht.

 

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar de luchthaven v.v.
 • Retourvlucht Amsterdam – Milaan
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Transfers en ritten in een comfortabele touringcar conform programma
 • 4 overnachtingen Hotel Caribe*** (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten
 • Welkomstdrankje
 • 4 x ontbijt
 • 3 x 3-gangendiner hotel
 • 1 x afscheidsdiner (inclusief transfer)
 • Bezoek wijnboerderij met proeverij en hapje
 • Bezoek Brescia met een ca. 2 uur durende rondleiding o.l.v. een lokale Nederlandstalige gids
 • Dagexcursie Gardameer o.l.v. een lokale Nederlandstalige gids
 • Dagexcursie Bergamo en Lago d’Iseo o.l.v. een lokale Nederlandstalige gids
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis
vanaf € 1.159,00 Boeken ›

Reislabels: