Ga naar boven

4-daagse fietsvakantie Callantsoog en Texel

Callantsoog, een gezellige badplaats aan de Noord Hollandse kust met een afwisselende omgeving die u kunt zien tijdens deze fietsvakantie vanuit 1 hotel.

4-daagse fietsvakantie Callantsoog en Texel

Verblijf in Callantsoog

Vanuit 1 hotel fietsen door de duinen en polders met de bloembollenvelden. Een bezoek aan Alkmaar behoort tot de bezoek mogelijkheden. Door op de fietsknooppunten te fietsen kunt u uw routes altijd verlengen of inkorten. Ook een uitstapje naar Texel is de moeite waard.

U verblijft in het Fletcher Badhotel Callantsoog*** De gerenoveerde kamers beschikken over losse bedden. U kunt ontspannen in de sauna of een duik nemen in het verwarmde zwembad. U kunt uw auto gratis bij het hotel parkeren en er is een overdekte fietsenstalling. Het is mogelijk om ter plaatse fietsen te huren.

Heeft u een dag geen zin om te fietsen dan kunt u vanuit het hotel diverse wandelroutes door de duinen wandelen.

 

Vertrekdata:

Vertrek zondagen vanaf mei tot en met september 2022

 

Prijs:

Lezersprijzen verschillen per maand:
21 en 28 augustus 2022 € 293 p.p.
04, 11 en 18 september 2022 € 239 p.p.

 

Exclusief: toeslag 1-persoonskamer, reserveringskosten : €25,- per boeking, Consumentenbijdrage SGR : €5,- per persoon, toeristenbelasting €3,- p.p. per dag,  3 gangen diner a la carte v.a. €32,50 p.p.  kosten van evt. overtochten met pontjes en eventuele fietstaxi.

 

Informatie en reserveren:

Fietstaxi: desgewenst vervoeren wij u en uw fiets vanaf huis met onze fietstaxi (coronaproef) naar uw (start) hotel. Informeer bij boeking naar de mogelijkheden. Toeslag vanaf €100 p.p. bij minimaal 4 personen.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál Vakanties. Voor meer informatie of het reserveren van deze prachtige reis gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál Vakanties via 078 – 692 0115.

  • 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
  •  logies en ontbijt
  • fietsroutes
  • gratis parkeerplaats
  • reisbescheiden per e-mail

Fietsroute door de duinen en langs de Kust 50 km
Vanuit Callantsoog is het ongeveer vijftien kilometer fietsen naar de Schoorlse Duinen. De Schoorlse Duinen beginnen al bij het dorpje Groet. Er is bijna geen andere plaats in Nederland waar u zo mooi kunt fietsen als door de Schoorlse Duinen. Als je van fietsen houdt dan is dit echt een ‘must’ om naar toe te gaan. Het duingebied is maar liefst vijf kilometer breed en dat is uniek voor Nederland. De hoogste duin van Nederland is 55,4 meter hoog en ligt ook in dit fraaie natuurgebied. Wilt u meer km’s maken dan fietst u door naar Bergen.

Rondje Alkmaar 64 km
Elke vrijdag is er van april tot september de beroemde kaasmarkt in Alkmaar. Met de knooppunten kunt u hier via verschillende wegen naar toe fietsen. Zodat u terug niet dezelfde weg hoeft te nemen. Bijvoorbeeld door de polder heen en via de duinen terug, de keuze is aan u.

Rondje Texel 55 km of meer
Met de auto is het 18 km rijden naar de haven in Den Helder waar u met u fiets naar Texel kunt overvaren voor een heerlijk rondje fietsen op het eiland. Texel is een beetje Nederland in het klein. U fietst er door duinen, bossen en langs weides en natuurlijk de zee. Vanaf het veer fietst u naar den Hoorn. Vervolgens door de bossen en duinen aan de westkant van Texel naar de Koog, een van de oudste dorpjes op Texel. Alleen de oude dorpskerk herinnert nog aan het voormalige vissersleven. Vanaf de IJsdijk heeft u prachtige vergezichten over de Waddenzee. Ook komt u langs het vogelreservaat Dijkmanshuizen. Door Oudeschild, waar ooit de VOC-schepen vertrokken naar Den Burg, het grootste dorp op Texel.

Bollenroute Callantsoog 38 km of meer
Vanaf het hotel fietst u langs het Zwanenwater door de duinen naar Petten. Daarna fietst u door de bossen bij Groet, vervolgens door de polder weer richting Callantsoog. U ziet nu schitterende bollenvelden.

Wandelen
Heeft u een dag geen zin om te fietsen dan kunt u vanuit het hotel diverse wandelroutes door de duinen wandelen. Zelfs bij een kleine wandeling rond het dorp wordt u al verrast door de geweldige natuur. U komt tijden de wandelingen van alles tegen zoals: vogels., paarden, koeien, schapen, zwanen, prachtige bloemen en planten. Aan de rond van Callantsoog ligt het natuurreservaat Het Zwanenwater. In dit gebied leven meer dan 120 bedreigde plant- diersoorten.

vanaf € 239,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: