Ga naar boven

2-daagse reis Eindhoven; city of lights

Tijdens deze reis bezoeken we in Eindhoven het lichtkunstfestival GLOW: met licht dat weerkaatst en danst om gebouwen en in lege ruimtes. Ook een bezoek aan het Philips museum en Strijp-S: het voormalige Philips-terrein en historisch erfgoed. U luncht in het bekende restaurant Piet Hein Eek.

2-daagse reis Eindhoven; city of lights

Eindhoven Glow

Eindhoven is onder meer een industrieel succesverhaal geworden door Philips. De bruisende stad barst van de creativiteit, technologie, design en kennis. Hippe hotspots, aandacht voor Dutch Design in combinatie met Brabantse gezelligheid. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan het DAF Museum. Hier zijn veel voertuigen te zien, waaronder sportwagens, prototypes en een deel van het museum is ingericht voor trucks; vrachtauto’s, autobussen en legertrucks.

Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn!

 

 

Vertrekdatum:

vrijdag 18 november 2022

Lezersprijs: € 239,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer € 45,-

Exclusief:
reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en bijdrage SGVR € 5,- per persoon, bezoek DAF museum € 10,00

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Assen – Hoogeveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Ga voor meer informatie of het boeken van deze dagtocht naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overnachting in Sandton Eindhoven Centre o.b.v. halfpension
  • Rondleiding Strijp S o.l.v. een gids
  • Lunch restaurant Piet Hein Eek
  • Bezoek Philips museum

Dag 1 – Philips/ Eindhoven Glow
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Eindhoven. Hier worden we rondgeleid door Strijp-S. Strijp-S is het voormalig Philipsterrein en historisch erfgoed dat alleen toegankelijk was voor personeel van Philips, ook wel ‘verboden stad’ genoemd. Onze gids vertelt u alles over het Philips verleden, de vele creatieve ontwikkelingen en de toekomstplannen. We eindigen de tour bij restaurant Piet Hein Eek voor de lunch. Piet Hein Eek is één van de bekendste ontwerpers van Nederland. Hij maakt prachtige meubels van sloophout. Dit doet hij in een oude hal van Philips. Na de lunch heeft u gelegenheid deze hal van maar liefst 10.000 m2 te bezoeken.

Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan het Philips museum en kunnen we zien hoe Philips van een ambitieus jong bedrijf uitgroeide tot een wereldspeler op het gebied van consumentenelektronica, verlichting en gezondheid. Bezoek de oude werkplaats, waar u de productie van de eerste gloeilampen nog bijna kunt ruiken. Na dit bezoek checken we in bij ons hotel. Na het diner heeft u vrije tijd om Eindhoven te ontdekken en te genieten van de lichtkunst die de binnenstad van Eindhoven tijdens Glow Eindhoven een sprookjesachtig aangezicht geven.

Dag 2 – Vrije tijd Eindhoven / DAF museum (optioneel)
Na het ontbijt heeft u vrije tijd in Eindhoven. U kunt bijv. de wijk De Bergen bezoeken. Deze wijk is één van de oudste wijken van de stad. Het bestaat uit karakteristieke panden en straatjes. U vindt hier gezellige cafés, restaurants en een verzameling aan speciaalzaken. U kunt ook het beroemde DAF museum bezoeken (optioneel bij te boeken). In het museum zijn vele DAF voertuigen te zien, waaronder sportwagens en prototypes. Daarnaast is een deel ingericht voor de trucks van toen: vrachtauto’s, autobussen en speciale voertuigen zoals legertrucks.

Aan het eind van de ochtend kunt u bij de Downtown Gourmet Market nog iets lekkers halen voor de lunch, bij één van de vele foodstalletjes van dé foodhal van Eindhoven. Aan het begin van de middag vertrekken we weer richting het noorden.

vanaf € 239,00 Boeken ›

Reislabels: