Ga naar boven

15-daagse reis naar Bali

Indonesië, een land waarbij velen denken aan de bekende Balinese dans, sawa’s en overheerlijk eten. Een bezoek aan het eiland Bali is een duik in de rijke cultuur. De eeuwenoude cultuur is nog altijd springlevend. Gedurende deze rondreis met een aangenaam tempo bent u getuige van het authentieke Bali, waar de kleurrijke en met rituelen omgeven Balinese hindoebeschaving verweven is met het leven van alle dag.

15-daagse rondreis naar Bali

Fantastisch landschap

Het landschap wordt gedomineerd door acht vulkanische bergen die zich uitstrekken van de oost- naar de westkust. Verder wordt het gevarieerde landschap gekenmerkt door weelderige regenwouden, originele kratermeren, snel stromende rivieren, diepe ravijnen, groene rijstvelden, koffieplantages, wuivende kokospalmen en wit/grijs/zwarte stranden. De Indonesische keuken  is gevarieerd, met invloeden uit China, India en Arabische landen. Door de geschiedenis vindt u zelfs de Nederlandse keuken terug. 


Vertrekdatum:

15 september 2021

 

Er mag gereisd worden naar Bali:
https://thebalisun.com/president-approves-10-proposals-from-balis-governor/

 

Prijs:

Lezersprijs: € 2395- p.p.
Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 450,- p.p.

Niet inbegrepen:
Toeslag éénpersoonskamer: € 450,-
Reserveringskosten : € 20,- per boeking
SGR bijdrage: € 5,- p.p.
reis- en annuleringsverzekering, fooien en visum.

Dolfijnen spotten € 25,-.

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours.
Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526

 

Inbegrepen:

 • • Transfer van de gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
  • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Denpasar v.v. ( 1 tussenstop)
  • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
  • 20 kg bagage vrij
  • Transfers, excursies en entreegelden conform programma in een comfortabele touringcar met airconditioning
  • 12 overnachtingen in 4**** hotels o.b.v. een tweepersoonskamer met faciliteiten Super de Luxe/Superior Garden (afhankelijk van hotel)
  • 12 x ontbijt
  • 6 x lunch gedurende de excursiedagen
  • 2 x diner
  • Bezoek en beleving traditioneel dorp
  • Wandeling door de rijstvelden
  • Bezoek vismarkt
  • Diverse tempelbezoeken conform programma
  • Bezoek Tirtra Gangga
  • Heetwaterbronnen van Banjar
  • Bezoek klooster Brhama Vihara Ashrama
  • Bezoek Tanah Lot
  • Bezoek Uluwatu Tempel
  • Traditionele Kecak dansvoorstelling
  • Lokale Nederlandstalige gids vanaf aankomst tot vertrek Denpasar
  • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis

Dag 1: Heenvlucht Amsterdam – Denpasar
Transfer vanaf de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor uw intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst Bali – Ubud
Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u welkom geheten door de lokale Nederlandstalige gids.
Vervolgens volgt de transfer naar ons hotel in Ubud, een plaats gelegen in het centrum van het eiland Bali. Ubud is het culturele hart van Bali waar veel creatieve expats en localswonen. De plaats is omgeven door groene rijstvelden; de zogeheten sawa’s en traditionele dorpjes.
Diner, overnachting en ontbijt: Hotel Radha Phala (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 3: Ubud
Na een rustig ontbijt heeft u de hele dag om te acclimatiseren, te genieten van de hotelfaciliteiten en de omgeving te verkennen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen samen met uw reisbegeleider de gratis shuttle van het hotel te nemen naar het sfeervolle centrum van Ubud. Ubud is hét culturele hart van Bali met tal van leuke bezienswaardigheden, gezellige winkeltjes, ateliers met sieraden, kunst en handwerk. Iedere dag is er een markt waar u lekker doorheen kunt struinen. Overnachting en ontbijt.

Dag 4: Tunjuk (ca. 40 km.)
Na het ontbijt rijden we naar een authentiek dorp in de Tabanan regio, Tunjuk. U gaat kennismaken met het dagelijkse Balinese leven. Een duurzaam toerisme project opgezet door de lokale bevolking van Tunjuk. We beginnen met een bezoek aan de plaatselijke basisschool, daarna maakt u kennis met de dagelijkse werkzaamheden in een Balinees huishouden.
Vervolgens wordt u voorzien van een traditionele boerenhoed en stok, het is tijd om de groene terrasvormige rijstvelden in te trekken. U leert hoe u rijst moet ploegen, planten, verplanten en oogsten. Via rijstvelden lopen we naar een kokosnootplantage. Na een demonstratie boomklimmen om jonge kokosnoten te verzamelen voor een verfrissing leert u hoe kokosnoten worden gestript en kunt u het verse kokoswater proeven!
We keren terug naar de basis waar we gaan genieten van een traditionele lunch. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 5: Ubud – Candidasa (ca. 80 km.)
Na het ontbijt verlaten we Ubud. Onze eerste stop vandaag, in oostelijke richting, is de prachtige Kehen- Tempel in Bangli. Deze Hindoetempel dateert uit de 11e eeuw en is gelegen op een hoger plateau vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Vervolgens rijden we naar het dorp Kertagosa, in pre-koloniale tijd de plaats voor traditionele gerechtigheid en vervolgens naar Kusamba, een plaatselijk vissersdorp waar we de vismarkt bezoeken waar zoute vis wordt geproduceerd.
Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we het dorp Tenganan, een van de oudste dorpen van Bali die bestond vóór de komst van het Hindoeïsme. Hier wordt de beste textielkunst uit Zuidoost-Azië gefabriceerd.
Vervolgens rijden we naar ons hotel gelegen aan de Balizee in Candidasa. Lunch, overnachting en ontbijt: Ramayana Candidasa Resort (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 6: Tirta Gangga (ca. 40 km.)
Vandaag bezoeken we Tirta Gangga, een voormalig koninklijk waterpaleis welke in het bezit is van de Karangasem Royals. Tirta Gangga betekent letterlijk “water uit de Ganges” en is een eerbiedige plek voor de Hindoe-Balinees. Het waterpaleis is een doolhof van zwembaden en fonteinen, omgeven door een weelderige tuin met stenen beelden. Het één hectare grote complex werd in 1946 gebouwd door de koning van Karangsem maar werd bijna volledig verwoest door de uitbarsting van de nabijgelegen berg Agung in 1963. Het is met veel liefde opnieuw gebouwd en gerestaureerd en heeft een sfeer van authentieke koninklijke pracht.
Het middelpunt van het paleis is een elf verdiepingen tellende fontein, gelegen tussen vele mooie houtsnijwerken en standbeelden
die de tuinen versieren.
Na de lunch keren we terug naar ons hotel. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 7: Candidasa
Geniet van een vrije dag om te ontspannen in het hotel en/of gebruik te maken van de vele faciliteiten.
Candidasa is een, in een lagune gelegen, vissersdorpje aan de oostkust. Rondom het dorpje bevinden zich diverse mooie stranden. Activiteiten zoals snorkelen en duiken zijn in de directe omgeving mogelijk. Overnachting en ontbijt.

Dag 8: Candidasa – Lovina (ca. 135 km.)
Na het ontbijt verlaten we het hotel en maken we een mooie tocht door de binnenlanden via Selat, Duda en het dorp Rendang naar de Besakih tempel. In Kintamani gebruiken we de lunch vanwaar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft op de semi-actieve vulkaan Mount Batur, die majestueus boven het prachtige meer van Batur uitsteekt. Na de lunch rijden we naar Lovina met een stop in Sangsit, alwaar we de Pura Beji bekijken. Een tempel die in de 15e eeuw werd gebouwd tijdens het hoogtepunt van de Majapahit en wordt beschouwd als één van de oudste tempels van Bali.
Pura Beji is een subaktempel, wat betekent dat het is opgedragen aan de godin Dewi Sri, die de geïrrigeerde rijstvelden beschermt.
Lunch, overnachting en ontbijt: Puri Bagus Lovina (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 9: Banjar (ca. 40 km.)
Lovina is met zijn unieke lavastranden de bekendste badplaats van Noord-Bali en tevens bekend om de vele dolfijnen die hier iedere ochtend hun ontbijt komen halen.
In de loop van de ochtend vertrekken we naar de heilige heetwaterbronnen van Banjar. Banjar is gelegen midden in de jungle, in een prachtig aangelegde tropische tuin met zijn 37°C zwavelhoudend water. Het water is goed voor uw huid en blijkt zelfs een helende werking te hebben. Vergeet niet uw badkleding en een handdoek mee te nemen.
We gebruiken de lunch in een lokaal restaurant en voordat we terugkeren naar het hotel brengen we nog een bezoek aan het Brahma Vihara Ashrama-klooster, het enige boeddhistische klooster van Bali. Omdat het op een heuvel is gelegen, heeft u een overweldigend uitzicht over de omgeving. In het klooster ziet u veel Thaise afbeeldingen en een gouden Boeddhabeeld. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 10: Lovina (optioneel: dolfijnen spotten)
Voor de liefhebber is het vroeg opstaan om aan boord te gaan van een traditionele Balinese boot om dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving te spotten (weersafhankelijk).Soms gebeurt het dat de boot wordt omringd door tientallen
spelende dolfijnen. Tegelijkertijd kunt u genieten van een prachtige zonsopgang voordat we terugkeren naar het hotel voor het ontbijt.
De rest van de dag kunt u relaxen en genieten van de faciliteiten van het hotel of u kunt de omgeving te voet verkennen met uw reisbegeleider. In de directe omgeving van het hotel is het mogelijk te snorkelen of te duiken. Overnachting en ontbijt.

Dag 11: Lovina – Sanur (ca. 120 km.)
Na het ontbijt rijden we een adembenemende route door de hooglanden van Bali en langs meren, welke omringd zijn door tuinbouwgrond. U ervaart een totaal ander klimaat dan op de rest van Bali.
We brengen een bezoek aan Bedugul, een bergplaatsje op 850 m. boven  zeeniveau en aan de mooie zeetempel Ulun Danu, gelegen aan de rand van het meer Beratan.  Deze tempel is gewijd aan Dewi Danu, de godin van de wateren.
Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we Tanah Lot, één van de bekendste en meest gefotografeerde tempels van Bali. De tempel is gelegen op een rots in zee. Bij laag water is
de tempel net wel of niet met droge voeten te bereiken. Met een beetje geluk ziet u de zon verdwijnen in de glinsterende oceaan.
Vervolgens rijden we naar ons hotel in Sanur. Lunch, overnachting en ontbijt: Artotel Sanur (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 12: Sanur
Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Mocht u interesse hebben dan kunt u ook een bezoek brengen aan de Artotel Beach Club. Ter plekke zal u op de hoogte gebracht worden van de shuttle service.
Overnachting en ontbijt.

Dag 13: Uluwatu Tempel, afscheidsdiner
De ochtend kunt u naar eigen inzicht doorbrengen: relax in het hotel of maak een ontspannen wandeling langs het strand. In de middag rijden we naar de prachtige Uluwatu tempel welke gelegen is op een klif, 80 m. boven zee, vanwaar u een schitterend uitzicht over de Indische Oceaan heeft. Deze zee-tempel is één van de 6 belangrijkste tempels op Bali. Volgens het hindoeïsme moet de tempel Bali tegen kwadegeesten beschermen. Pas op voor Makaken (brutale
apen) die uit zijn op uw spullen!
Om 18.00 uur begint de traditionele Kecak dansvoorstelling in het amfitheater met de ondergaande zon als achtergrond. Tezamen met 50 mannelijke zangers vertelt de dans het liefdesverhaal van Rama en Shinta. De dans duurt ca. 1 uur en werd voor het eerst opgevoerd in de dertiger jaren van de vorige eeuw.  Na de voorstelling gaan we naar een lokaal restaurant in Jimbaran Beach voor een BBQ diner. Diner (BBQ), overnachting en ontbijt.

Dag 14: Terugvlucht
Geniet van een rustig ontbijt en relax bij het hotel tot transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Na aankomst in Amsterdam transfer naar uw opstapplaats. U kunt terug kijken op een indrukwekkend en kleurrijk avontuur!

vanaf € 2.395,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: