Ga naar boven

12-daagse ontdekkingsreis de Balkan

Ontdek tijdens deze groepsreis de natuur, cultuur en het prachtige landschap van Kroatië, Bosnië Herzegovina en Montenegro. We bezoeken historische steden, indrukwekkende natuurgebieden en prachtige baaien aan een azuurblauwe zee. Een paar van de highlights tijdens deze reis zijn de historische stad Zadar met Romeinse ruïnes, de prachtige Kravica watervallen, de baai van Kotor en de havenstad Dubrovnik, bekend als ‘de Parel van de Adriatische Zee’. We bezoeken ook Maribor, een schilderachtige stad met glooiende wijngaarden, omringd door de bossen van het Pohorje-gebergte.

12-daagse ontdekkingsreis de Balkan

Vertrek: 26 april en 23 augustus 2023

 

Lezersprijs: € 1299,- p.p op 26 april 2023

 

Lezersprijs: € 1469,- p.p op 23 augustus 2023

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer € 155,- / € 240,-.

Optionele excursies:

Excursie Nationaal park Lovcen € 35,-
Boottocht baai van Kotor € 20,-

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en SGVR bijdrage € 5,- p.p.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen – Emmen.

Deze reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren van deze dagtocht gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 – 541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – Heenreis
We vertrekken vanaf uw opstapplaats en rijden via de Duitse Autobahn naar Zuid-Duitsland voor een diner en overnachting.

Dag 2 – Crikvenica
Na het ontbijt rijden we via Oostenrijk en Slovenië naar de grens van Kroatië. Aan het eind van de middag komen we aan in Crikvenica, waar we 1 nacht verblijven.

Dag 3 – Zadar / Bosnië Herzegovina
Vandaag reizen we naar Zadar, een stad met Romeinse ruïnes, oude stadspoorten, mooie kerken, smalle steegjes en geplaveide straten. Een bezoek aan het unieke zeeorgel met geluiden van eb en vloed is de moeite waard. We vervolgen onze reis naar de grens met Bosnië Herzegovina. Ons hotel ligt in Neum, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 4 – Ston / Orebic
‘s Ochtends bezoeken we, samen met een gids, de historische plaats Ston. Deze stad heeft een 5,5 km lange stadsmuur en staat bekend als zijn zoutproductie en oestervangst. We nemen in Orebic de ferry naar het eiland Korcula. Dit eiland is de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo. U kunt hier op eigen gelegenheid de St. Mark Cathedral en historische paleizen bekijken.

Dag 5 – Mostar / Kravica watervallen / Pocitelj
Onderweg vertelt onze gids over Mostar. Een stad met een rijke geschiedenis en bijzondere straatkunst. De brug over de rivier de Neretva, de Stari Most, is de blikvanger van de binnenstad en staat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Er zijn verschillende moskeeën en er is een bazaar. Vervolgens bezoeken we de Kravica watervallen. Deze vormen een boog van meer dan 100 meter en monden uit in een kraakhelder meer. We bezoeken de historische plaats Pocitelj, waar we vanaf een terras bij de moskee een prachtig uitzicht hebben over het rotsenlandschap en de vallei van rivier de Neretva.

Dag 6 – Dubrovnik / Montenegro
We verlaten Bosnië-Herzegovina en rijden naar Dubrovnik. Een gids neemt ons mee door de oude binnenstad en leidt ons langs bezienswaardigheden waaronder de grote fontein van Onofriao, de zuil van Orlando en het Paleis van de Retor. De stad staat bekend als de stad met 5500 traptreden en heeft historische stadsmuren en rode daken. Na dit bezoek reizen we verder naar Montenegro waar we 3 nachten verblijven.

Dag 7 – Baai van Kotor
Vanuit ons hotel maken we een rondrit langs de baai van Kotor. Rondom de baai liggen een paar mooie historische plaatsen, waaronder Kotor, Risan, Tivat en Perast. De prachtige stranden, kerken en kloosters zijn hier het bezoeken waard. ‘s Middags kunt u optioneel deelnemen aan een boottocht naar het eiland Lady of the Rocks. Op het eiland is een pittoresk kerkje. Onze volgende bestemming is Perast, een historische stad van welvarende zeelieden. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de bijzondere architectuur van de verdedigingstorens, paleizen en katholieke kerken, gebouwd onder het Venetiaanse bestuur.

Dag 8 – Ostrog / Lovcen of vrije tijd
U kunt vandaag op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of deelnemen aan een dagtocht, waarbij we samen met een gids het klooster van Ostrog bezoeken. Dit klooster is op 900 meter hoogte uitgehakt in de rotsen en een belangrijk pelgrimsoord in Montenegro voor orthodoxe christenen. De wanden van het kerkencomplex zijn met fresco’s beschilderd. We rijden vervolgens naar Nationaal Park Lovcen, waar wandelpaden tussen de bergen ons leiden langs mooie uitkijkpunten. We bezoeken het Njegos Mausoleum, de begraafplaats van een belangrijke prins-bisschop, dichter en filosoof Petar II Petrović-Njegoš.

Dag 9 – Makarska
Via de Kroatische kust rijden we naar Makarska, met hoge bergen en een azuurblauwe zee. Daarna reizen we verder naar Vodice, voor een diner en overnachting.

Dag 10 – Maribor
Vandaag rijden we naar Maribor in Slovenië, waar we overnachten. In het centrum van de stad staat één van de grootste en oudste klassieke wijnkelders van Europa. Het oudste deel uit 1847 heeft een passage van maar liefst 2,1 km. Na een rondleiding in deze kelders kunnen we wijnen proeven.

Dag 11 – Zuid-Duitsland
Via Graz en Passau rijden we naar Zuid-Duitsland, waar we overnachten.

Dag 12 – Terugreis
Over de Duitse Autobahn rijden we naar Nederland waar iedereen naar de opstapplaats wordt teruggebracht.

 

 • Reis per comfort class touringcar
 • Overnachtingshotel op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • 1 x Overnachting in omgeving Crikvenica o.b.v. halfpension
 • 3 x Overnachting in Grand Hotel Neum o.b.v. halfpension
 • 3 x Overnachting in Herceg Novi o.b.v. halfpension
 • 1 x Overnachting in Maribor o.b.v. halfpension
 • 1 Overnachting in Vodice o.b.v. halfpension
 • Bezoek aan Makarska
 • Bezoek aan het eiland Korcula en Ston (Kroatië)
 • Excursie in Mostar & naar de Kravica watervallen (Bosnië Herzegovina)
 • Stadswandeling in Dubrovnik o.l.v. een gids
 • 1 x Afscheidsdiner
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 1.299,00 Boeken ›

Reislabels: