Ga naar boven

10 dagen Ierland: fantastische landschappen

Het prachtige groene Ierland beschikt over een grote diversiteit aan schitterende landschappen. Begroeide berghellingen, prachtig tuinen en een fantastische kustlijn met steile rotswanden. In combinatie met de dorpen en stadjes met in pasteltinten geschilderde huizen, is dit een fantastisch land om te ontdekken!

10 dagen Ierland: fantastische landschappen

Het land van de groene heuvels, mythen en legenden

Ga mee op ontdekkingsreis langs eeuwenoude kastelen, prachtige tuinen, kleurrijke vissersdorpjes en de hoogste kliffen die je ooit gezien hebt. Er ligt een rijkdom van historische schatten en adembenemende landschappen op je te wachten.

 

Vertrekdatum:

woensdag 1 september 2021: deze reis is geannuleerd

 

Prijs

Lezersprijs: € 1475,- p.p.
Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer € 310,-

Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking, SGR bijdrage €5,- en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

 

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

 

 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Rotterdam-Hull v.v.
 • Overnachting in tweepersoons hutten met douche en wc
 • 2x ontbijt en diner aan boord
 • Overtocht Holyhead-Dublin v.v.
 • 7x diner, overnachting, Iers ontbijt in goede middenklasse hotels. Alle kamers voorzien van douche en wc
 • Gids Dublin
 • Entree St. Patrick’s Cathedral
 • Entree Gallarus Oratory
 • Boottocht Garnisch Island
 • Entree IInaculin Garden
 • Entree Glendlough
 • Entree Powerscourt House and Gardens
 • Entree Kylemore Abbey
 • Entree Bunratty Castle & Folkpark -afscheidslunch

Dag 1: heenreis. Rotterdam, inscheping naar Hull
‘s Avonds vaart het schip vanP&O Ferriesaf en u betrekt uw cabine aan boord. Nu wacht er een goed dinerbuffet in het restaurant en aansluitend een uitgebreid programma. Een glaasje ter afsluiting van de eerste dag zal de reis naar Ierland goed doen. U overnacht in een tweepersoons hut met douche en wc.

Dag 2: Hull-Dublin
Dwars door Engeland.‘s Morgens bereikt u Hull en geniet vooraf van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. De bus rijdt nu dwars door Engeland richting Holyhead in Wales voor het inschepen. In de namiddag vaart het schip af en brengt u over de Ierse zee. Ziet u het heerlijke groene land in gedachten reeds voor u? Na aankomst in de vroege avond betrekken we het hotel. Avondeten/overnachting in Red Cow Moran Hotel in Dublin.

Dag 3: Dublin-Galway/Salthill
Na uw eerste Ierse ontbijt verwachtde reisleiding u voor een rondleiding. U zult demooiste delen vanDublinleren kennen: O’ConnellStreet, Custom House, Trinity College, Christ ChurchCathedral, Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedralen de bekende Gregoriaanse huizenrijen methun bontgekleurde voordeuren. Vanuit Dublinrijden we ‘s middags richtingGalway.Onderweg bezoekt u de Kilbeggan Distilery Experience. Dit is de oudste Whiskey branderij met licentie van de wereld en werd in 1757 gesticht en in 1987 als museum heropend. Het gebouw en uitrusting zijn in originele toestand behouden, daarbij horen een waterrad en een stoommachine. Tijdens de tour door het museum wordt stapsgewijs het destilleren van de Ierse Whiskey uitgelegd, te beginnen met de beslagkuip tot aan de enorme gistingstank als ook het eigenlijke distilleer-en het rijpingsproces. Hierna volgt een proeverij. Door naar Salthill, waar u 2 nachten verblijft in Salthill hotel, direct aan zee.

Dag 4: ExcursieConnemara
Verder gaat de reis langs de kust,door een spectaculair, tussen bergen, meren enveengebieden gelegen, afwisselend landschap.Na elke bocht is weer iets nieuws te ontdekken. Laat u betoveren door deze unieke stemming! Op de route door het Connemara gebied stuit u o.a. op Kylemore Abbey, een voormalig herenhuis van de familie Henry met fantastische gotische architectuur, gelegen aan de oever van de Kylemore Lough Corrib. Tegenwoordig dient het als Benedictijner klooster en meisjesschool. We rijden terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 5: Galway/Salthill -Killarney
Over hetkalksteenplateau en het noordwesten vanClare, de zogenoemde Burren, rijdt u naar deadembenemendeCliffs of Moher, zeker een vande hoogtepunten van de reis. Deze rotsen vanzandsteen rijzen 200 meter hoog uit de zee. ViaEnnis rijdt u verder in de richting van Limerick, waaruBunratty Castleeen bezoek brengt. Als u wilt weten hoe het Ierse plattelandsleven in de tijd van de 19e eeuw eruit zag, bezoekt u dan het Bunratty Folkpark. Hier laat men u de traditionele kleding en handwerk, zoals o.a. het weven en karnen, zien. Zuidelijk van Limerick ligt Adare, het leukste dorpje van Ierland. De vele gepleisterde, rietgedekte Cottages verlenen het plaatsje haar eigenaardige flair. Aansluitend door naar Killarney voor de komende 2 nachten. Overnachting/halfpension in Innisfallen Hotel in Killarney

Dag 6: Excursie schiereiland Dingle
Het Dingle schiereiland is een mooie zuster van de Ring of Kerry. Veel minder druk maar nauwelijks minder aantrekkelijk dan de Ring of Kerry is het schiereiland Dingle in het westelijke graafschap Kerry. Markante kenmerken van het Dingle schiereiland zijn de zandstranden, donkerrode fuchsia heggen en de woeste ruige klippen. Op het schiereiland valt veel te ontdekken. Daartoe behoren markante bezienswaardigheden zoals het 3000 jaar oude Dunberg Fort of het Gallarus Oratorium, een rustiek gewelvengebouw uit vroeg christelijke tijden. Niet te vergeten is het 30 kilometer lange, bochtenrijke Slea Head Drive, de prachtige kuststraat ten westen van het schiereiland, die spectaculaire panorama uitzichten biedt. U zult verrast zijn door de subtropische vegetatie die een Italiaanse stijl heeft. Geniet u van het verborgen uitzicht op de baai en de bergen. Terugkeer per boot en door naar Waterford in het oudste deel van het land. Een deel van de ommuurde dorpskern, die in 914 door de Vikingen gegrond werden, zijn tot vandaag de dag behouden. Overnachting/Halfpension in Viking Hotel in Waterford.

Dag 8: Waterford –Dublin
Vanuit Waterford gaat het vandaag door de Wicklow Mountains richting Dublin. Onderweg bezoekt u de Glendalough, een kloostercomplex in het dal van de twee meren, omgeven door steile beboste hellingen. Het klooster werd in de 6e eeuw voor de Heilige Kevin gegrond en was ondanks vele plunderingen door de Vikingen 600 jaar lang een bloeiende aanwezigheid. De gebouwen zijn waarschijnlijk in de 8e en 12e eeuw ontstaan, vele werden rondom 1870 gereconstrueerd en zijn te bezichtigen. In de namiddag kunt u Powerscourt House & Garden bezoeken, welke midden in de heerlijke natuur ligt. Het herenhuis wordt omgeven door één van de mooiste tuinen van Ierland. Laat u betoveren door de tuinen en de spectaculaire ligging en wandelt u door de verschillende tuinen. Als alternatief kunt u ook de namiddag in het centrum van Dublin doorbrengen. Blijf hangen en winkel wat. De laatste nacht zult u doorbrengen in een hotel in het centrum van Dublin. Overnachting/halfpension in Travelodge Plus Dublin City Centre Hotel.

Dag 9: Dublin -Hull
‘s Morgens verlaten we per schip Ierland. Na aankomst in Holyhead rijden we door naar Noord-Wales. Hier passeren we Chester en kiezen de route via Leeds tot voorbij Kingston-upon-Hull, waar het moderne schip van P&O Ferries op ons ligt te wachten. ‘s Avonds gaan de “trossen los” en de reis over zee begint. Verheugt u zich alvast op het uitstekend avondeten en geniet van een afwisselend avondprogramma aan boord van dit comfortabele drijvende hotel. U overnacht in een tweepersoons hut met douche en wc.

Dag 10: Rotterdam thuisreis
Na eenuitgebreid ontbijtbuffet bent u alweer in de havenvan Rotterdam aangekomen en zetten we de reisvoort richting de afscheidslunch. Hierna wordt u weer naar uw opstapplaats teruggebracht.

vanaf € 1.475,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: