Ga naar boven

10-daagse rondreis Andalusië

De koningssteden van Andalusië, de gouden driehoek of de parels van het Zuiden. Welke naam u Sevilla, Córdoba en Granada ook geeft, deze rondreis zorgt voor uw dagelijkse dosis eeuwenoude cultuur. Geschikt voor iedereen die simpelweg in één week de hoogtepunten van Andalusië wil ontdekken.

 

10-daagse rondreis Andalusië

Sevilla, Granada & Cordoba

Met de warme voorjaarszon of najaarszon zijn de maanden mei en september uitstekende periodes om deze streek te bezoeken. Op circa 100 km vanaf Malaga bevindt zich het historische stadje Ronda. Dit fraaie achterland met idyllische witte dorpjes leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatieve vlakke achterland.

U logeert 3 nachten in ***Hotel Bellavista in Sevilla (reis in mei) of Hotel Macia Kub**** ( reis in september) , 2 nachten in***Villa de Priego de Cordoba , 2 nachten in ****Hotel Alixares Granada en 2 nachten in Hotel Eliseos ***Malaga  De meeste hotels beschikken over een zwembad.

 

Vertrekdatum:

dinsdag 27 september 2022

 

Prijs:

Lezersprijs: € 1495,- p.p.
Toeslag 1 persoonskamer € 435,-

Exclusief: Ruimbagage,  Reserveringskosten € 25,-,  calamiteitenfonds € 2,50,- , Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. Reisbescheiden per post €7,50 per stuk en overige niet genoemde zaken.
Toeslag vervoer vanuit Leeuwarden/Drachten/Groningen/Assen naar Schiphol € 100,- p.p. retour bij min. 4 -10 personen / € 50 p.p. retour 20- 30 personen.

Extra te reserveren

 • Boottocht Sevilla € 22,- p.p.
 • Fietstocht door Sevilla met gids € 39,- p.p.
 • Hammam bezoek € 79,-  p.p.
 • Caminito del Rey incl transfers en entree € 69,- p.p.

 

Informatie en reserveren:

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2021 .De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Groningen – Assen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál Vakanties. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál Vakanties via 078 – 692 0115.

 • Retourticket Amsterdam – Malaga v.v.
 • 23 kg ruimbagage
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer vliegveld – hotel v.v.
 • 9 x overnachting met ontbijt
 • Vervoer ter plaatse per lokale touringcar
 • Excursieprogramma zoals omschreven bij “Programma”
 • Entrees Alhambra , Alcazar in Sevilla en Mezquita in Cordoba
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
Dag 1 heenreis en Ronda
In de ochtend vliegt u rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Malaga waar de bus gereed staat. Onderweg naar Sevilla maken we een stop in Ronda, gelegen op de rand van het diepe ravijn El Tajo. De bijna 100 meter hoge brug verbindt de oude en de nieuwe stad. Een indrukwekkend gezicht. Na een wandeling door de oude stad met prachtige uitzichtpunten rijden we door het binnenland naar Sevilla waar we inchecken in ons hotel waar we 3 nachten verblijven.
Dag 2 Sevilla ontdekken
Vandaag gaan we op ontdekkingstocht door Sevilla, we wandelen o.a. door de Joodse wijk Santa Cruz, de Kathedraal van Sevilla, die tot één van de grootste kathedralen te wereld behoort en natuurlijk het indrukwekkende paleis Real Alcazar, een enorm complex met prachtige paleizen en tuinen in verschillende kunststijlen. ( incl.) In de middag kunt u een boottocht over de rivier de Guadalquivir maken (excl.) . ’s Avonds kunt u evt. een traditionele Flamenco show bijwonen. (excl.)
Dag 3 Sevilla ontdekken
Indien u wilt kunt u vandaag een fietstocht met een Nederlandstalige gids door Sevilla maken, een hele leuke manier om Sevilla verder te leren kennen met natuurlijk tijd onderweg voor een stop bij één van de vele terrasjes (excl.). Geen zin om te fietsen? Er zijn nog voldoende bezienswaardigheden over om het historische centrum op eigen gelegenheid verder te ontdekken zoals de Basilica de la Macarena, het Plaza Espana, de Spaanse wijk Triane of gewoon lekker slenteren door de smalle straatjes met de leuke winkeltjes.
Dag 4 Cordoba
s’ Ochtends vertrekken we uit Sevilla voor een prachtige rit door het schitterende Andalusische landschap richting Cordoba. Aangekomen in deze stad staat er een stadswandeling op het programma door de Joodse wijk Juderia met wat ooit de grootste moskee er wereld was, de Mezquita. In het midden van deze moskee is later een kathedraal gebouwd. De vele smalle straatjes en de ruïnes van de vele paleizen typeren deze Arabische stad.
Dag 5 Cordoba
Vandaag heeft u alle tijd om Cordoba op eigen gelegenheid te ontdekken. Natuurlijk mag daarbij een bezoek aan het prachtige paleis Alcazar de los Reyes Christianos of de ruines van de Medina Azahara niet ontbreken. Optioneel: Fietstocht over de Via Verde door de olijvenstreek (excl.).
Dag 6 Granada
We verlaten Cordoba en opnieuw via een prachtige route naar Granada waar we rond de middag aankomen. ’s Middags staat er een wandeling met gids door o.a. Albaicín de oude Moorse wijk, gelegen op een heuvel tegenover het Alhambra. We bezoeken ook Sacromonte de historische zigeuner wijk vooral bekend om zijn grotwoningen.
Verder is het Plaza Nueva in Granada onmisbaar voor een drankje, en kunt u ook de mooie kathedraal van binnen bezoeken. Vlakbij Plaza Nueva kunt u elke dag tussen 10 en 21 uur koopjesjagen op de Mercado de la Alcaicería, een grote bazaar waar je zo in Marokko waant.
Dag 7 Alhambra
Met natuurlijk als highlight het wereldberoemde Alhambra (een van de zeven wereldwonderen). Een gids leidt ons rond door het Paleis waar de Arabische Koninklijke familie met zijn hofhouding woonde. Dit schitterende paleizencomplex bevindt zicht iets boven de stad. Ook zien we het Alcazaba, de robuuste forten maar ook het Generalife, de schitterende tuinen. s Avonds kunt u evt. een echte Arabische Hamman bezoeken (excl.).
Dag 8 Malaga
Na het ontbijt vertrekken we terug met de touringcar richting Malaga waar we nog 2 nachten verblijven aan de kust en genieten van strand en zee.
Rond de middag arriveren we in Malaga en staat er nog een wandeling met gids door het centrum van Malaga met evt. een bezoek (excl.) aan de Alcazar van Malaga op het programma.
Dag 9 Vrije dag
Lekker relaxen aan het strand en de boulevard en nagenieten van alle prachtige indrukken die Andalusië op u heeft gemaakt. Of boekt u nog een optionele excursie naar Caminito del Rey de meest spectaculaire wandelroute van Malaga door een kloof met tot wel 400 meter hoge klippen (excl.).
Dag 10 terugreis
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
vanaf € 1.495,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: