Ga naar boven

10-daagse fietsvakantie Donauradweg

Reis&Co heeft een prachtige fietsvakantie samengesteld over de Donauradweg, één van de mooiste fietspaden van Europa. U vertrekt vanuit het Duitse Passau en fietst langs de bekende Donauschlinge door Oostenrijk via de steden Linz en Krems. Het eindpunt van deze fietsvakantie is Wenen. Deze prachtige historische stad is een echte fietsstad, dankzij vele recent aangelegde kilometers fietspad. U kunt uw eigen tempo bepalen door te fietsen van hotel naar hotel over overwegend vlakke routes.

10-daagse fietsvakantie Donauradweg

Vertrek: 20 juli 2023

 

Lezersprijs: € 1095,- p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 185,- p.p.

Fietshuur E-bike vanaf € 25,- per fiets per vakantiedag. Voor deze fietsvakantie worden 10 vakantiedagen berekend.

Niet inbegrepen: Niet genoemde entreegelden en overtochten met een pont, reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. verzekeringen en reisbescheiden per e-mail € 7,50 per stuk.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Assen – Groningen

Deze reis wordt georganiseerd en  uitgevoerd door Fitál Vakanties. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál Vakanties via 078 – 692 0115.

Dag 1: HeenreisMet een Topclass fietsbus reizen we naar het overnachtingshotel nabij de Duitse plaats Regensburg voor een diner, overnachting en ontbijt.Dag 2: Passau – Schlögen (45 km)‘s Morgens komen we aan in het Duitse Passau. U kunt op eigen gelegenheid de imposante Dom bezoeken of direct naar de Oostenrijkse grens fietsen. Via Engelhartszell, een plaats met een beroemd klooster, fietst u naar het hotel in St. Agatha.Dag 3: Schlögen – Linz (59 Km)Vandaag fietst u langs Aschach, met pastel getinte gevels, waar u kunt pauzeren en het klooster van Wilheringn kunt bezoeken, met een prachtige mooie tuin. Daarna fietst u via de beroemde Donauschlinge naar Linz, één van de grootste steden van Oostenrijk. U verblijft twee nachten in Linz.Dag 4: Vrije dagVandaag is er een dag ter vrije besteding. U kunt een stadswandeling door Linz maken of een bezoek aan de Pöstlingberg brengen. Dit is een 539 meter hoge heuvel op de linkeroever van de Donau. Het diner is op eigen gelegenheid.Dag 5: Linz – Perg (45 km)Na het ontbijt fietst u naar het stadje Enns. Vanuit hier vaart u met een pont (kosten pont exclusief) naar Mauthausen om vervolgens naar Perg te fietsen, waar u overnacht.Dag 6: Perg – Pöchlarn (59 km)Vandaag staat er een fietstocht langs het eiland Wörth op het programma. Via Persenbeug fietst u door het schitterende natuurgebied Nibelungengau naar Pöchlarn waar uw overnacht.Dag 7: Pöchlarn – Krems (51 km)U maakt een fietstocht door Wachau, een gedeelte van het Donaudal. U passeert het kloostercomplex van Melk, beroemd om een aantal bekende Oostenrijkse wijnen. Het eindpunt van de fietstocht is de stad Krems, aan de oevers van de Donau met een historisch centrum. Overnachting in Krems.Dag 8: Zwentendorf – Tulln – Wenen (53 km)Vandaag fietst u van Zwentendorf naar Tulln an der Donau en vervolgens naar de eindbestemming van de reis: Wenen. Diner is op eigen gelegenheid.Dag 9: Fietstour Wenen (15 km)’s Morgens fietst u met een gids langs bezienswaardigheden in Wenen, wat een echte fietsstad is dankzij de goede infrastructuur en recent aangelegde fietspaden. Aan het begin van de middag begint de terugreis per bus met een overnachting in Zuid-Duitsland. Dag 10: terugreisVandaag reizen we per bus terug naar Nederland, waar u weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

 

  • Vervoer per TopClass fietsbus vanaf een opstapplaats in uw regio
  • Overnachting op de heen- en terugreis
  • Tweepersoonskamer met bad of douche en toilet en ontbijtbuffet
  • Driegangendiner (m.u.v. dag 4 en dag 8)
  • 2 x overnachting met ontbijt (1 x Linz, 1 x Wenen)
  • Fietsroutes
  • Fietsbegeleiding
  • Fietsgids in Wenen
  • Uw eigen fiets gratis mee
  • Reisbescheiden per e-mail
vanaf € 1.095,00 Boeken ›

Reislabels: