Ga naar boven

De zes leukste dierentuinen in het Noorden

Sommigen van ons zijn nou eenmaal niet zo zeer thrill seekers en hebben het na het eerste pretpark wel gezien. Daarom zijn dierentuinen leuke alternatieven, die een dag plezier bieden voor jong en oud. Of je nou helemaal gek bent op dieren, of toch liever op een afstandje blijft: deze zes dierentuin in het noorden zijn voor iedereen een dikke aanrader.

De zes leukste dierentuinen in het Noorden

1. Aquazoo Leeuwarden

Bij Aquazoo in Leeuwarden ligt, zoals de naam al doet vermoeden, de focus op in het water levende dieren. Daardoor is het net even wat anders dan andere dierentuinen! In het grote park kan je je samen met je gezin de hele dag vermaken.

De zes leukste dierentuinen bezoeken tijdens de herfstvakantie in het Noorden

2. DoeZoo Leens

Als je echt heel dichtbij de dieren wilt komen, is DoeZoo in Leens een leuke tip. Hier wandel je namelijk niet alleen langs de dieren, maar word je uitgedaagd om met al je zintuigen het dierenrijk te ontdekken: horen, voelen, ruiken én proeven.

 

3. Vogel- en Dierenpark Ruinen

Laat je eens verrassen door de wonderlijke wereld van vogels in Vogel- en Dierenpark Ruinen. Doordat de vogels leven in hun natuurlijke habitat in het park, draagt het park bij aan de bescherming en behoud van deze (soms) bedreigde vogels.

 

4. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Als je graag wilt dat je bezoek aan de dierentuin één groot avontuur wordt, dan moet je Wildlands Adventure Zoo in Emmen op de agenda zetten. Hier reis je op de meest bijzondere manieren door allerlei verschillende dierenrijken die de wereld heeft te bieden.

De zes leukste dierentuinen bezoeken tijdens de herfstvakantie in het Noorden 

5. Sanje’s Safari Feanwâlden 

Wil je toch graag je dierentuinervaring combineren met een speelpark? Dan is Sanje’s Safari de optie voor jou. Naast de veertig verschillende diersoorten in de dierentuin, bevat dit park 2500 vierkante meter aan indoor speelplezier en is er ook buiten veel te beleven.

 

6. Dolfinarium Harderwijk

Oog in oog staan met een dolfijn of een walrus horen fluiten? In Dolfinarium Harderwijk maak je het allemaal mee. In het park ontdek je alles over dolfijnen, zeeleeuwen, walrussen en nog veel meer waterdieren en tijdens de shows word je verrast door grote spektakels.

Koop hier je kaarten voor het Dolfinarium

De zes leukste dierentuinen bezoeken tijdens de herfstvakantie in het Noorden

Heb je behoefte aan nog meer Moois van het Noorden?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://reisenco.nl/moois-van-het-noorden/

Geplaatst op: 6 oktober 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:
Deze pagina delen: