Ga naar boven

Buitenlandse festivals die je nog niet kent

We zijn in Europa behoorlijk verwend op het gebied van festivals. Het aanbod binnen en buiten Nederland is inmiddels zo groot, dat je waarschijnlijk ook dit jaar weer voor de bekende edities kiest. Er dat terwijl er zoveel meer is dan Pinkpop, Lowlands en Sziget.

Wil je je festival-horizon dit jaar verbreden? Lees dan vooral verder, want Reis&Co tipt drie onbekende buitenlandse festivals die je bezocht wil hebben.

Pohoda Festoval, Slowakije (5-7 juli 2018)

Pohoda is Slowaaks voor ‘vrede’. Onder locals is dit het populairste open-air evenement van het land. Wacht daarom niet te lang met kaartjes bestellen: het driedaagse festival is met zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland elk jaar uitverkocht. Het muziekaanbod varieert van reggae en wereldmuziek tot rock en hiphop. Onder andere The Chemical Brothers, Glass Animals en St. Vincent staan op de line-up voor 2018. Het festivalterrein – op het vliegveld van Trenčín – is kleurrijk en de sfeer is vriendelijk. Naast muziek kun je op Pohoda terecht voor kunst, circus en sport. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en dus ook leuk om met het hele gezin te bezoeken.

Pohoda - Foto Festival.Travel

Pohoda – Foto Festival.Travel

Een ticket voor drie dagen, inclusief camping, koop je vanaf 90 euro.

Colours of Ostrava, Tsjechië (18-21 juli 2018)

Colours Ostrava in Tsjechië vindt plaats op het industriële Dolní Vítkovice-terrein. Met kleurrijk verlichte podia tussen voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen is het bijna alsof je je in een sprookje bevindt. Artiesten als London Grammar, Jon Hopkins, George Ezra, Joss Stone en Cigarettes After Sex zijn voor 2018 inmiddels bevestigd: genoeg te kiezen dus. Behalve muziek is er bovendien een indrukwekkend aanbod van dans, lezingen, debatten en workshops.

Colours of Ostrava - Foto Matyas Theuer

Colours of Ostrava – Foto Matyas Theuer

Je betaalt 125 euro voor een kaartje voor vier dagen, inclusief camping.

Electric Castle, Roemenië (18-22 juli 2018)

Als laatste is ook Electric Castle een aanrader. Tussen de groene bergen van Transsylvanië, op het landgoed van het Bánffy Kasteel in Cluj-Napoca, geniet je van verschillende muziekstijlen. Het muziekprogramma wordt gecombineerd met lekker eten, kunst, yoga en films. Tech-minded? Ook dan is dit jouw festival. Het terrein is namelijk uitgerust met 3D-projecties en lichtinstallaties. Die transformeren het geheel tot een futuristisch landschap. Op het programma staan dit jaar onder andere Netsky, London Grammar, Kriss Kross Amsterdam.

Electric Castle - Foto Festival.Travel

Electric Castle – Foto Festival.Travel

Voor vijf dagen ‘festivallen’ op Electiv Castle, plus een plaatsje op de camping, ben je 145 euro kwijt.

Dit artikel werd geschreven door Sanne Eva Dijkstra. Bron: Festival.Travel

Geplaatst op: 23 januari 2018
Geplaatst door: Sanne Dijkstra
Deze pagina delen:
Deze pagina delen: