Ga naar boven

Mediterrane toestanden in Duits Baden-Württemberg

Om het gevoel te hebben dat je aan de Méditerranée zit, hoef je niet eens zo ver de grens over. Redacteur Sanne Eva ontdekte dat je dit gevoel ook prima kunt ervaren in… Duitsland!

De regio Baden-Württemberg, in het zuidwesten van Duitsland, doet qua klimaat en omgeving bijna on-Duits aan. Het ligt in de uitlopers van de Schwäbische Alb, wat vooral te merken is aan een groen en glooiend heuvellandschap. Naarmate je verder afzakt naar het zuiden, kom je steeds hoger.

Meest geliefde vakantiebestemming

Baden-Württemberg is één van de favoriete vakantiebestemmingen van onze Oosterburen. Een belangrijke oorzaak daarvan is de ligging aan de Bodensee. Dit enorme meer wordt ook wel het Meer van Konstanz of Constance Lake genoemd en grenst naast Duitsland ook aan Oostenrijk en Zwitserland. Het is een prachtig meer, maar wat nog fijner is: het zorgt voor een zeer aangenaam klimaat, met in de zomermaanden een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden. Dat verklaart meteen waarom de regio ook wel bekend staat als ‘the sunny side of Germany’.

Bootjes in het water bij Meersburg in Baden-Württemberg - Foto: Sanne Eva Dijkstra

Bootjes in het water bij Meersburg in Baden-Württemberg – Foto: Sanne Eva Dijkstra

Gezellige stadjes

Rondom de Bodensee kun je verschillende gezellige stadjes bezoeken. Erg leuk is Meersburg, een romantisch en fotogeniek stadje met gebouwen in pastelkleuren en veel authentiek vakwerk. Het is behoorlijk toeristisch, maar laat je daardoor niet afschikken. Wandel door de kronkelende straatjes, schaf wat souvenirs aan en geniet van een drankje op de zonovergoten boulevard.

Gekleurde gevels in Meersburg - Foto: Sanne Eva Dijkstra

Gekleurde gevels in Meersburg – Foto: Sanne Eva Dijkstra

Ook Konstanz is een aanrader. Dit ligt aan de andere kant van de Bodensee, recht tegenover Meersburg, en heeft een mooie historische binnenstad. Het is een universiteitsstad, wat zorgt voor een levendige sfeer. Een beroemde stad in de regio is Friedrichshafen. Hier bouwde Luftschiffbau Zeppelin in 1898 de eerste zeppelin. Daar kun je tegenwoordig weer de lucht mee in om de Bodensee van bovenaf te bekijken (check dit artikel voor meer info).

Friedrichshafen aan de Bodensee, Duitsland – Foto Shutterstock

Rondreis Baden-Württemberg

Sportievelingen kunnen Baden-Württemberg heel goed fietsend of wandelend ontdekken. Je trekt dan langs het meer van stadje naar stadje. Maar als je wat minder tijd hebt (of gewoon minder zin hebt in actie) kun je natuurlijk ook de auto pakken. Om snel van de ene naar de andere kant van de Bodensee te komen, vertrekken er veerboten vanaf verschillende locaties. Meer informatie over het ontdekken van de Bodensee per fiets ontdek je hier.

De ideale tussenstop op weg naar het zuiden

De Duitse regio rondom de Bodensee heeft alles in zich om een hele vakantie door te brengen, maar is ook dé tussenstop op weg naar het zuiden van Europa. Als je je reis naar bijvoorbeeld Italië wilt onderbreken met een stop van één of twee dagen, kun je hier alvast helemaal in de vakantiesfeer komen.

Door: Sanne Eva Dijkstra

Geplaatst op: 30 juli 2018
Geplaatst door: Sanne Dijkstra
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen:

Meer zoals dit: