Ga naar boven

5-daagse Shortbreak Kristiansand vanuit de Eemshaven

Vanaf  de Eemshaven met de Holland Norway Lines naar Kristiansand in het uiterste zuiden van Noorwegen. Kristiansand is een groene en waterrijke stad. Het centrum is vrij vlak, terwijl alle andere delen van de stad  heuvelachtig zijn.

5-daagse Shortbreak Kristiansand vanuit de Eemshaven

Friluftsmuseet på Kongsgård en Zuidkaap

In openluchtmuseum Friluftsmuseet på Kongsgård is een straat gereconstrueerd met panden en achterplaatsen uit het 19e-eeuwse Kristiansand. Veel panden in de straat, die Bygaden heet, kan men van binnen bekijken. De panden van het museum worden op traditionele wijze en met authentieke technieken onderhouden.

Zuidkaap: de vuurtoren van Lindesnes is de oudste van Noorwegen en dateert van 1656. Hij staat op het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en er worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens, maritieme cultuur, etc.

 

 

Vertrekdata:

donderdag 1 september 2022
donderdag 8 september 2022 -> vertrekgarantie
donderdag 24 november 2022 -> AANBIEDING prijs €529

 

Prijs:

Lezersprijs: € 659,- p.p.  AANBIEDING november €529,-

Exclusief toeslag 1-persoonskamer € 180,-
Reserveringskosten : € 15 ,- per boeking
Bijdrage SGVR : € 5,- per persoon
Toeslag 2-persoonsbuitenhut € 50,-

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen:
1 september: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Marum – Hoogkerk
8 september + 24 november: Hoogeveen – Assen – Veendam – Zuidbroek – Delfzijl

Deze prachtige reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen.  Voor meer informatie of boeken neemt u telefonisch contact op via 0511- 541 809 (ma-vrij).

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Eemshaven-Kristiansand v.v.
  • 2 overnachtingen aan boord van de MS Romantika in een 2-persoons binnenhut o.b.v. logies/ontbijt
  • 2 overnachtingen in Hotel Scandic Kristiansand Bystranda o.b.v logies en ontbijt
  • Bezoek openluchtmuseum incl. gids
  • Bezoek Mandal
  • Entree en rondleiding wolfabriek
  • Entree en rondleiding vuurtoren van Lindesnes
  • Koffie/thee met cake bij de vuurtoren

Dag 1 – heenreis en overnachting aan boord
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Eemshaven waar we aan boord gaan van de MS Romantika van de Holland Norway Lines voor de overtocht naar Kristiansand. Aan boord zijn verschillende restaurants om lekker een hapje te eten. Of u nu de voorkeur geeft aan een ontspannen nachtje reizen of uw vakantie wilt beginnen met belastingvrij shoppen, te genieten in het saunaresort met het prachtige uitzicht over de oceaan of in één van de bars of nachtclubs aan boord, de MS Romantika biedt voor ieder wat wils.

Dag 2 – aankomst Kristiansand en bezoek Friluftsmuseet på Kongsgård
Rond 09.00 uur komen we aan in Kristiansand. Na het ontschepen bezoeken we Friluftsmuseet på Kongsgård. In dit openluchtmuseum is een straat gereconstrueerd met panden en achterplaatsen uit het 19e-eeuwse Kristiansand. Dit is hoe straten er in die tijd uitzagen: met werkplaatsen, waterputten en wc’s achter de huizen. Veel panden in de straat, die Bygaden heet, kun je ook van binnen bekijken. De inrichting is helemaal afgestemd op de periode waaruit de gebouwen afkomstig zijn. Daarnaast worden de panden van het museum op traditionele wijze en
met authentieke technieken onderhouden. ’s Middags heeft u tijd om Kristiansand te ontdekken. Kristiansand is een zeer overzichtelijke, groene én waterrijke stad. De straten zijn heel nauwkeurig aangelegd en liggen in een rechthoekig patroon. Het is niet voor niets dat het centrum aangeduid wordt met de naam “Kvadraturen”. Het centrum is vrij vlak, terwijl eigenlijk alle andere delen van de stad meer heuvelachtig zijn. Omdat het zo overzichtelijk en klein is kun je de stad heel gemakkelijk te voet ontdekken. De oude stad van Kristiansand is ook wel bekend onder de naam Posebyn. De wijk is gelegen aan de westelijke oever van rivier de Otra en bestaat voornamelijk uit witte, houten huisjes. In 1892 vond er een grote stadsbrand plaats, maar toch is een groot deel van de huizen bewaard gebleven. Leuk detail: Posebyn huisvest één van de grootste verzamelingen van kleine oude, houten huisjes van Noord-Europa. Iets verderop in de wijk vind je ook wat grotere gekleurde huizen. Ook leuk om even te gaan kijken! Overnachting in ons hotel in Kristiansand.

Dag 3 – Mandal – Sjølingstad Ullvaredfabrik – Zuidkaap
We vertrekken vanuit ons hotel richting de Zuidkaap. Alleen de route erheen is al prachtig met onderweg witte dorpjes en veel rode boothuizen. Onderweg bezoeken we het gezellige stadje Mandal. Mandal is één van de mooiste steden in het Zuiden. Kuier door de gezellige, smalle straatjes tussen de oude, wit geschilderde houten huizen. U kunt ook de 200 treden naar het uitkijkpunt Uranienborg beklimmen. Daar staat u een prachtige beloning te wachten met een schitterend uitzicht over de kust en de zee. Na de lunch rijden we naar de oude museumfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik, net buiten de stad. De fabriek werd opgericht in 1894 en is tegenwoordig aangewezen als nationaal erfgoed ter herinnering aan de Noorse textielindustrie.

Tegenwoordig is de fabriek een levend museum met een eigen elektriciteitscentrale, ververij, spinnerij, weverij en apparatuur afdeling. Tijdens de rondleidingen worden de verschillende machines en productieprocessen gedemonstreerd.

Na dit bezoek rijden we door naar de Zuidkaap, Lindesnes. De vuurtoren van Lindesnes is de oudste van Noorwegen en dateert van 1656. Hij staat op het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en er worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens, maritieme cultuur, enz. Overnachting in ons hotel in Kristiansand.

Dag 4 – vrije tijd Kristiansand – inschepen terugreis
Vanochtend heeft u nog tijd om van deze heerlijke stad te genieten. Bezoek bijvoorbeeld Fiskebrygga. Dit is de oude vissershaven van de stad die gekenmerkt wordt door kleurrijke houten gebouwen. Daarmee is dit dé toeristische trekpleister van Kristiansand. De oude pakhuizen werden omgebouwd tot restaurants en winkels en het is dan ook de plek waar je als visliefhebber terecht kunt voor verse vis en andere lokale producten. Na de lunch is het weer tijd om richting de MS Romantika te gaan en in te schepen voor de terugreis. Geniet nog lekker aan boord van
alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

Dag 5 – uitschepen – terugreis
Om 09.00 uur ’s ochtends komen weer aan in de Eemshaven en wordt u terug gebracht naar u opstapplaats en kunt u terugkijken op een heerlijk reis.

vanaf € 529,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: